Αρχική THE ART OF LIVING Αλίκη Δουρμάζερ: «Μέσω της τέχνης επικοινωνώ τη σχέση μου με τη ζωή»

Αλίκη Δουρμάζερ: «Μέσω της τέχνης επικοινωνώ τη σχέση μου με τη ζωή»

-

Αλίκη Δουρμάζερ: «Μέσω της τέχνης επικοινωνώ τη σχέση μου με τη ζωή»

“Θέλω να δουλεύω όσο γίνεται συνδεδεμένη με την εσωτερική μου αλήθεια, με απόλυτη ειλικρίνεια, Το θέατρο, η παραστατική τέχνη κάνει τον performer – ηθοποιό κοινωνό μιας οικουμενικής αλήθειας και με αυτή την κατάσταση θέλω να συντονίζομαι..”

Προερχόμενη από μια οικογένεια με καλλιτεχνικές καταβολές και γεμάτη ποικίλα καλλιτεχνικά ερεθίσματα μετακομίζει στην Αγγλία για να σπουδάσει αυτό που αγαπούσε από παιδί, το θέατρο. Εδώ και 23 χρόνια ασχολείται με την τέχνη του Σωματικού Θεάτρου. Φέτος μαζί με το το Θέατρο εΦ – Ομάδα θεάτρου, το Present Being Performer Laboratory – Physical Theatre Education υποδέχτηκαν το ‘Cour’age’ Erasmus Project στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus στο οποίο και συμμετέχει.
Είναι εκπαιδεύτρια Σωματικού Θεάτρου, Performer, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Δασκάλα Φωνητικής.
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης βραδιάς, της απονομής των  11ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης (28/09/2022 στο θέατρο της ΕΜΣ) θα παρουσιάσει μια μικρή solo performance για τις «μαύρες» στιγμές που βίωσε η καλλιτεχνική κοινότητα και ήταν η αφορμή για το κίνημα #MeToo.
Διαβάστε στη συνέντευξη στο http://www.kulturosupa.gr/interviews/alikh-47401/
Παπαδανιήλ Ελπίδα
Παπαδανιήλ Ελπίδα
Η Παπαδανιήλ Ελπίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ροδολίβος Σερρών. Σπούδασε λογοθεραπεία και ειδική αγωγή. Έκανε τα πρώτα συγγραφικά της βήματα με το παιδικό παραμύθι ¨Εφήμερο, Αναζητώντας το νόημα της ζωή¨ . Αρθρογραφεί στο www.psychology.gr Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του GRDiscovery Radio και υπεύθυνη του τομέα GRD Arts. Έχει εργαστεί σε δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του Κεδιβιμ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Διονύσης (Ντένης) Μακρής, “Προσπαθώ να είμαι ενεργός και να ακούω τι...

Δεκάδες Ιστορίες Φύλλο 6 Διονύσης (Ντένης) Μακρής, “Προσπαθώ να είμαι ενεργός και να ακούω τι συμβαίνει γύρω μου" “Προσπαθώ να είμαι ενεργός και να ακούω τι...
EnglishGermanGreekItalianTurkish