ΑΛΚΗΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ, 25 ΧΡΟΝΙΑ VINTAGE

Άλκης Πολύβιος | Vintage 1996-2021 (Ενθύμιον)
2 5  χ ρ ό ν ι α   δ η μ ι ο υ ρ γ ί α ς !

Συλλέξαμε με πολύ μεράκι λίγες στιγμές της 25άχρονης δημιουργικής πορείας,  σε ένα ”Συλλογικό” άλμπουμ αναμνήσεων. Ατελείωτες ώρες στο στούντιο με Φίλους, ζεστό καφέ, καλή διάθεση… Διαδικτυακά ταξίδια των ηχογραφημένων πολυκάναλων από άκρη σε άκρη του κόσμου! Γερμανία – Ελλάδα, Ελλάδα – Αμερική και πάλι Γερμανία… Φίλοι ποιητές, μουσικοί, δημιουργοί και ερμηνευτές γίναμε ένα στον ίδιο παλμό της δημιουργίας, το ”Πάθος Φωτιά” μας έγινε, και ”Κιβωτός η Αγάπη”… Ήρθε μια Αρχόντισσα σιωπηλή των ημερών, μας έντυσε με το γαλάζιο του Αιγαίου, λίγο αργότερα οι ”Μυστικές Φωνές” μας… Κάναμε έναν μικρό περίπατο στου Ψυρρή, γευτήκαμε μια στάλα ουρανό και λίγο αλάτι, αντέξαμε τα κύματα! Σε μια ζεϊμπεκιά, κάποιοι φίλοι χάθηκαν, άλλοι πάλι νοσταλγούν… Ίσως και να μην μπορέσουν ποτέ ξανά τον γυρισμό… Ανθρώπινες αδυναμίες, συμβαίνουν κι αυτά… Ίσως κάποτε, κάπου, ανταμώσουν οι Ψυχές!

Έτσι συναντήθηκαν τα χρόνια σε λίγες σκόρπιες νότες εκείνης της εποχής, από τις δημιουργίες της πρώτης νιότης έως και σήμερα. Περάσαμε με τις Συμπληγάδες Πέτρες της Νέας Εποχής με έντονα τα σημάδια της φθοράς, αφού δεν επιλέξαμε ποτέ να ταυτιστούμε με το κατεστημένο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Έπαψαν οι Άνθρωποι να χαμογελούν, να ερωτεύονται, να συγχωρούν… Τι θλίψη Θεέ μου… Αφανείς κι εμείς, αλλά τόσο περήφανοι που μπορέσαμε έστω κι έτσι, ”Μυστικά κι Αθόρυβα”, ”Bήμα – Bήμα” (Νέο άλμπουμ, Φεβρουάριος 2022.. 5 στα 5, σε μουσική επιμέλεια – Eνορχήστρωση Γιάννη Στεργίου). ”Μυστικά κι Αθόρυβα…” Πάντα κάτι νέο θα γεννιέται και ότι παλιό, σαν το καλό κρασί στα χείλη μας άφησε την γεύση της προσμονής και της ”Επιστροφής” στα ίδια εκείνα τα μέρη της Πρώτης Νιότης.

Y. Γ.  Δεν σου το είπα ποτέ… Ίσως ποτέ δεν το είδες!
Τα πιο απλά πράγματα στη ζωή μας είναι και τα πιο σημαντικά.

Άλκης Πολύβιος | Vintage 1996-2021 (Ενθύμιον)
2 5  χ ρ ό ν ι α   δ η μ ι ο υ ρ γ ί α ς !
Από την Calygram Records, προσεχώς…

Επιμέλεια παραγωγής:
Ton Box Studio | Alkis Polivios
Προηγούμενο άρθροΝΕΦΕΛΏΔΗΣ Ο ΚΑΙΡΌΣ, ΜΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ
Επόμενο άρθροΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΟΞΙΑΣ, ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΜΑΡΙΔΟΥ
Πολύβιος Άλκης
Ο Άλκης Πολύβιος γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1974, έζησε και μεγάλωσε στον Πειραιά έως και τα εφηβικά του χρόνια. Τις πρώτες νότες διδάχθηκε σε ηλικία δεκαπέντε ετών στο Ωδείο Πειραιά (Πειραϊκός Σύνδεσμος). Το 1996 φεύγει οριστικά από την Ελλάδα και ανοίγει φτερά για την Γερμανία, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην μουσική με ιδιώτη καθηγητή Γερμανό, διδάχθηκε, πιάνο και θεωρία μέχρι και το επίπεδο της αρμονίας. Το 1997 ηχογραφεί το πρώτο του CD SINGLE ''Laiki Agora'' σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Καρόζα. Η αγάπη του για την μουσική τον οδήγησε πολύ σύντομα να ασχοληθεί με την ηχητική τεχνολογία και την μουσική παραγωγή με την ευρύτερη έννοια τεχνογνωσίας και πρακτικής εφαρμογής. Το 2004 δημιουργεί το πρώτο του Home Studio, τις πρώτες γνώσεις ηχοληψίας διδάχθηκε δίπλα στον σπουδαίο μουσικό παραγωγό Μίμη Πουλάκης, σε αναλογικά μέσα ηχογράφησης και αναπαραγωγής (πολυκάναλες μαγνητοταινίες), καθώς και την τέχνη της μίξης. Λίγα χρόνια αργότερα διαμορφώνει το προσωπικό του επαγγελματικό στούντιο και αρχίζει να ηχογραφεί τα δικά του τραγούδια. Ο Άλκης Πολύβιος ζει μόνιμα και εργάζεται στην Γερμανία. Ένας ανήσυχος δημιουργικά καλλιτέχνης, τραγουδοποιός, μουσικός, ερμηνευτής και μουσικός παραγωγός, προέχει όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η ''Τέχνη''. Η μεγαλύτερη αξία για να διατηρηθεί το καλλιτεχνικό Ήθος σε όποιο επίπεδο, είναι η διάκριση. Η όποια δόξα, έχει δεύτερο ρόλο εμπρός στην δημιουργία! Υποστηρίζει πως, ότι είναι ''Θόρυβος'' δεν είναι μουσική, και ότι μουσική είναι, εμπεριέχει την Αξία, το Καλλιτεχνικό Ήθος και την Αξιοπρέπεια. Διότι, ότι μετριέται, Αξία έχει. • 1996 CD Single - Laiki Agora - Alexandros Karozas • 1997 CD Concert - Mimi Poulakis - Yanni Pandelidis • 2012 Ta Laika - Lyrics-Music: Alkis Polivios • 2014 Lyrica - Lyrics-Music: Alkis Polivios • 2016 Album Poetica - Agathi Revithi, Alkis Polivios, Alexandros Hatzis • 2018 Album Mystikes Fones, Lyrics-Music: Alkis Polivios • 2019 Album Regal, Poet: George Pentsas, Music: Alkis Polivios