Β. Μπέκας, ο Καλύτερος Σεφ στην Ευρώπη -Περιγράφει στο iefimerida πώς είναι να είσαι αρχιμάγειρας στο Προεδρικό Μέγαρο

Β. Μπέκας, ο Καλύτερος Σεφ στην Ευρώπη -Περιγράφει στο iefimerida πώς είναι να είσαι αρχιμάγειρας στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Βασίλης Μπέκας είναι ο Καλύτερος Σεφ της Ευρώπης για το 2022.

Ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Ντιζόν της Γαλλίας, όπου η χώρα μας διακρίθηκε με δύο ακόμη βραβεία: αυτό του Καλύτερου Εστιατορίου για «Τ’ Αλώνι» και της Καλύτερης Σχολής Κρεάτων για τη Meat Pro Academy.

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις με τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Μουζάκη δίνει κάθε χρόνο δυνατό «παρών» στον θεσμό, αποσπώντας βραβεία και διθυραμβικά σχόλια. Πέρυσι, άλλος ένας Έλληνας, ο Παναγιώτης Τζίμας, διακρίθηκε ως ο Καλύτερος Ευρωπαίος Αρτοποιός.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.iefimerida.gr/stories/arhimageiras-proedrikoy-megaroy-sto-iefimerida

 

 

Προηγούμενο άρθροΖεστό φαΐ από την Προεδρία της Δημοκρατίας σε όσους έχουν ανάγκη
Επόμενο άρθροΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΓΑΣΤΡΟΜΟΜΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ
ΜΠΕΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Βασίλης Μπέκας Αρχιμάγειρας Προεδρίας Δημοκρατίας Ο αρχιμάγειρας Βασίλης Μπέκας εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο από το 1994 και έχει μαγειρέψει για όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή έως σήμερα που στο αξίωμα βρίσκεται η Κατερίνα Σακελαροπούλου. Στην διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του, έχει "στρώσει τραπέζι" σε πολλές διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα. Έχει επιμεληθεί το μενού του πριγκιπικού γάμου Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προσέφερε 150 μερίδες φαγητού, τρεις φορές την εβδομάδα, στην κοινωνική κουζίνα «Αλλος Ανθρωπος» . Το 2022, στη Ντιζόν της Γαλλίας αναδείχτηκε Mr. Chef Europe για το 2022, ως Καλύτερος Σεφ της Ευρώπης για το 2022, το πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.