Παύλος Μαυρομάτης: Ο διοργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ Τάνγκο στη Θεσσαλονίκη μιλά στην “Κουλτουρόσουπα”

 

Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού Pablito Greco Ltd., με έδρα το Τορόντο του Καναδά. Από το 2006, ανέπτυξε μια μοναδική μέθοδο εκπαίδευσης χορού με την ονομασία Tango Secrets. Το 2013, η μέθοδος εξαπλώθηκε ως franchise στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά. Από το 2007, διοργανώνει τουριστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μικρού και μεγάλου βεληνεκούς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η επιτυχημένη πορεία του και η εμπειρία του τον οδήγησαν στη συνεργασία με εταιρίες, όπως η Airbnb, η Marriott International, η IHG, η Salesforce, η Google και άλλες, στον τομέα της εταιρικής εκπαίδευσης από το 2014 και μετά.

Το 2021, συνεργάστηκε με την αμερικανική εταιρεία Kickstarter και κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο “Tango Secrets: Your Ultimate Guideto Tango Dance & Culture”. Αυτό το βιβλίο παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το χορό του τάνγκο και την πολιτιστική του πλευρά, και αποτελεί μια πολύτιμη πηγή γνώσεων για τους λάτρεις του βιβλίου.Ο Παύλος Μαυρομάτης συνεχίζει να προσβλέπει στους θεσμούς της φιλανθρωπίας, της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και της καλλιτεχνικής προβολής.

 

Ο διοργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ Τάνγκο στη Θεσσαλονίκη μας παρουσιάζει τα δρώμενα των ημερών της μεγάλης γιορτής, τα οποία είναι δωρεάν για όλο το κοινό και μας μιλάει για το μεγάλο του πάθος, το Τάνγκο..

.
Συνέντευξη του Παύλου Μαυρομάτη στην Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα.

Ε.Π.: Πώς ξεκινήσατε αυτό το ταξίδι;

Μ.Π.: Ξεκίνησα την καριέρα μου ως χορευτής από το 2005 και μέχρι σήμερα γυρίζω τον κόσμο για να διαδώσω αυτή την κουλτούρα. Επίσης έχω εκδώσει και ένα βιβλίο πάνω στο θέμα του χορού, το οποίο έχει γίνει best seller τα προηγούμενα χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε, το Τάνγκο ήταν πάντοτε το πάθος μου και δεν μπορούσε να μην μπει στην εταιρία προσφέροντας την δική της συμβολή σε όλη αυτή την πανδαισία.

Ε.Π.: Είναι ένας ιδιαίτερος χορός το Τάνγκο…

Μ.Π.:Εάν θέλουμε να κάνουμε μια πολύ γενική σύγκριση με κάποιο χορό τον οποίο αναγνωρίζουμε στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ζεϊμπέκικο. Όπως λοιπόν και το ζεϊμπέκικο είναι ένας χορός που θέλει να βρίσκεσαι σε μία συγκεκριμένη διάθεση για να χορευτεί, έτσι και στο Τάνγκο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τη διαφορά ότι δεν το χορεύεις μόνος σου αλλά με κάποιον άλλο. Το «με κάποιον άλλον» έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί ουσιαστικά ο χορός του Τάνγοείναι ένας χορός ομαδικός, ένας χορός αλληλεγγύης με λίγα λόγια μέσα από τον οποίο μαθαίνεις αλλά και μαθαίνεσαι….

Ε.Π.: Ποιο είναι το βασικό του χαρακτηριστικό;

Μ.Π.: Είναι από τους λίγους χορούς που απαιτούν απόλυτη συνέργεια μεταξύ των παρτενέρ… Ακριβώς αυτό είναι ο χορός του Τάνγκο, ο οποίος σκάβει βαθύτερα από την επιφάνεια και βγάζει στην επιφάνεια αυτό που πραγματικά είσαι και εσύ ο ίδιος μπορείς να γίνεις καλύτερος μέσα από αυτό. Αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια λέξη για τον συγκεκριμένο χορό, θα ήταν χορός ορυχείο.. 

Διαβάστεhttps://kulturosupa.gr/interviews/mavromatis-ta-50741/?fbclid=IwAR36AKyy5MHruHWWBYp9yxV9ROJh_2l8PVbTL9HPNz2gjU5W_R9XLtMX3HA τη συνέντευξη στο