ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΙΝΗΤΡΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τι κρύβεται πίσω από την έλλειψη κινήτρου στα παιδιά;

Το παιδί χωρίς κίνητρο μπορεί να κρύβει ένα συναισθηματικό κενό, που ενδέχεται να πηγάζει από άγχος, εκφοβισμό ή μαθησιακές ανάγκες που δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Αν το παιδί σας αρνείται να κάνει τα μαθήματά του ή αντιδρά με απάθεια στις υποχρεώσεις του, μπορεί να μην κατανοείτε πλήρως την κατάσταση. Ίσως είναι πιο εύκολο να το μαλώσετε για τη συμπεριφορά του, αλλά, πριν το κάνετε, πρέπει να λάβετε κάτι υπόψη. Πίσω από την έλλειψη κινήτρου, το παιδί μπορεί να κρύβει ένα συναισθηματικό κενό, αρνητικά συναισθήματα ή άλλα υποκείμενα προβλήματα. Χρειάζεται να ανακαλύψετε τι προκαλεί αυτή την έλλειψη.

Πολλά παιδιά χωρίς κίνητρο καταλήγουν να γίνουν ενήλικες με έλλειψη κινήτρου. Τι θα συμβεί αν ένα παιδί συνηθίσει σε μια διαρκή αίσθηση απογοήτευσης από νωρίς;

Επιπλέον, τι θα συμβεί αν όλοι οι άνθρωποι στο περιβάλλον του αντιδρούν μόνο με επίκριση και απειλές; Το άτομο θα καταλήξει με μια χρόνια αίσθηση αποτυχίας. Η αυτοεκτίμησή του θα υπονομευτεί από μικρή ηλικία και θα είναι σχεδόν αδύνατο να βελτιωθεί στη συνέχεια.

Η έλλειψη κινήτρου ή ενδιαφέροντος είναι απλώς μια μάσκα, μια αντίδραση στον κόσμο, που κρύβει ένα βαθύτερο πρόβλημα. Είναι αντανάκλαση μιας εσωτερικής κατάστασης, και είναι απαραίτητο να αναλύσετε τις αιτίες της όσο γίνεται πιο σύντομα.

Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο ή συντριπτικό από την αποθάρρυνση. Αυτή η έλλειψη κινήτρου μπορεί να οδηγήσει σε μια έλλειψη ενδιαφέροντος για την ίδια τη ζωή. Αυτή η συνεχής δυσαρέσκεια και η συμπεριφορά που προκαλεί συνήθως ξυπνούν αρνητικές αντιδράσεις από τους άλλους, παρά κατανόηση.

Περισσότερα στο : https://www.psychologynow.gr/arthra-psyxologias/oikogeneia-kai-paidi/paidiki-ilikia/11352-ti-kryvetai-piso-apo-tin-elleipsi-kinitrou-sta-paidia.html

Προηγούμενο άρθροΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
Επόμενο άρθροΗ GOOGLE ΤΙΜΑ ΤΟΝ JOHANNES VERMEER
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.