ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, Η “ΨΥΧΗ” ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος του θεάτρου αλλά και την δημοσιογραφίας, καθώς ο Γιώργος Αντωνακάκης έφυγε από τη ζωή.

Η «ψυχή» του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, όπως τον αποκαλούσαν, αφού από την πρώτη στιγμή οργάνωσε και έφτιαξε την κορυφαία σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

 

“Η ζωντανή τέχνη δεν κάθεται σε αναπαυτικά αστικά σαλόνια. Βαδίζει στο πλευρό αυτών που παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους…” Γ. Αντωνακάκης

 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Αντωνακάκης

Ο Γιώργος Αντωνακάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πήρε μέρος στο σπουδαστικό κίνημα και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Χορού, Θεάτρου, Κινηματογράφου.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και έπειτα ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις, που «ανέβηκαν» σε θέατρα όπως το «REX», το «METROPOLITAN» και το «Αθηναϊκό Κηποθέατρο».

Είχε πάρει μέρος στην επανίδρυση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας και διατέλεσε αντιδήμαρχος πολιτισμού στον Δήμο Καλλιθέας για οκτώ έτη.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,1 για τρία χρόνια, ενώ είχε πολλές συνεργασίες με συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς και ήταν συνιδρυτής της θεατρικής σκηνής «Αλέκα Παΐζη».

ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/2023/07/27/greece/pethane-o-giorgos-antonakakis-psyxi-tou-kentrou-athlitikou-reportaz/