Η θεατρική ομάδα του Ν. Παπαγεωργίου μοίρασε χαμόγελα …

 

«Όλοι οι άνθρωποι… έχουμε μια υπερδύναμη!

Την πίστη μας στον συνάνθρωπο!»

Είναι το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλαν στα νοσηλευόμενα παιδιά,
η «Κάτια» και ο «Σπύρος», οι δύο αστροναύτες που «προσγειώθηκαν» χθες στην Παιδιατρική και Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Η εμπνευσμένη θεατρική παράσταση, με τους πρωταγωνιστές της ντυμένους με τον ειδικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας έναντι της Covid-19, φάνταζε στα παιδικά μάτια με τον διαστημικό εξοπλισμό των αστροναυτών που είναι έτοιμοι να απογειωθούν για το μακρινό ταξίδι τους στον πλανήτη Άρη.
Η «Κάτια» και ο «Σπύρος», δυο ταξιδιώτες του διαστήματος, περιπλανιούνται γύρω από τους πλανήτες και τα αστέρια, στολίζουν το Σύμπαν με φανταχτερά, χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τραγουδάνε χαρμόσυνα κάλαντα.
Ταυτόχρονα όμως, παλεύουν με δύο εχθρούς: την απομόνωση και τη μοναξιά. Στόχος τους είναι να ολοκληρώσουν την μοναχική αποστολή τους στο διάστημα, διατηρώντας παράλληλα την ανθρώπινη επαφή.
Η θεατρική ομάδα εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω της πανδημίας, βρήκε και αυτές τις εορταστικές ημέρες τον τρόπο να συνεχίσει την παράδοση και να παρουσιάσει ένα ευχάριστο θεατρικό δρώμενο στα νοσηλευόμενα παιδιά.


Η παράσταση «Η Κάτια και ο Σπύρος σε αποστολή στον πλανήτη Άρη», παρουσιάστηκε στους μικρούς ασθενείς με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας και μετά από πρόβες της ομάδας που έγιναν σε πρωτόγνωρες συνθήκες,
είτε διαδικτυακά ή φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις. Στόχος της θεατρικής ομάδας ήταν να σκορπίσει απλόχερα χαμόγελα και αισιοδοξία, αλλά και να ευχηθεί στα παιδιά, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στο σπίτι.
Συντελεστές της παράστασης ήταν οι Αβραάμ Κυρλίδης (σκηνοθεσία), Εύη Τσιακίρη (συγγραφή κειμένου, ρόλος της «Κάτιας»), Βάιος Λιάππης (ρόλος του «Σπύρου»), Γωγώ Μακρή (ρόλος της φωνής) και Κατερίνα Τζήκα (κοστούμια και σκηνικά).

Προηγούμενο άρθροΓΥΝΑΙΚΑ… ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Επόμενο άρθροΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΣΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΥΝ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΝΗΣ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.