ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΡΒΙΔΑ ΤΣΕΛΙΣΤΡΙΑ PETRA MILIJKOVIC ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΡΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Κυριακή 20 Αυγούστου στις 8 το βράδυ


Την κορυφαία, ποιοτικότερη και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου συναυλία του φετινού καλοκαιριού για το Νομό Καρδίτσας επιφυλάσσει το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με την πολυβραβευμένη, ταλαντούχα, νεαρή Σερβίδα βιολοντσελίστρια Petra Miljkovic, την ερχόμενη Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 στις 8 το βράδυ, στο ανοικτό Θέατρο της Πλαζ Λαμπερού.
Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με ένα ρεσιτάλ βιολοντσέλου θα πραγματοποιήσει το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που φέτος είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Μαρία Κάλλας (1923- 1977), σ ένα θέατρο, το ανοικτό Θέατρο της Πλαζ Λαμπερού, που είναι συνδεδεμένο στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Σε αυτό το θέατρο, από τη δεκαετία του ’90, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας πραγματοποίησε πολλές συναυλίες υψηλού επιπέδου με διεθνείς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα.
Σε αυτό τον ιστορικό και μαγευτικό χώρο με πρωτοβουλία του Νίκου Ευθυμιάδη, καλ/ικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα ακουστούν αθάνατα κομμάτια κλασσικής μουσικής, δίπλα στην πανέμορφη Λίμνη Νικ. Πλαστήρα .
Στο πιάνο θα συνοδεύσει η διακεκριμένη Σερβίδα πιανίστρια, καθηγήτρια Dobrila Vujic- Miljkovic.
To ρεσιτάλ τσέλου με το παιδί – θαύμα της Σερβίας περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα των: J.S.Bach- . A.Vivaldi, Sibelius , A.S.Vujić ,A.Glazunov, P.I.Tchaikovsky και E.Elgar.
Το πρόγραμμα θα ανοίξουν επιλεγμένοι σπουδαστές του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που θα ερμηνεύσουν έργα της παραδοσιακής και έντεχνης Ελληνικής μουσικής.
To ρεσιτάλ- η βραδιά βιολοντσέλου στο Ανοικτό Θέατρο της πλαζ Λαμπερού είναι η δεύτερη φετινή εκδήλωση με ένα διεθνές καστ, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 41oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα, που αποτελεί το κέντρισμα της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτικής μνήμης.
Ο καλ/ικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης δεκαετίες αναδεικνύει σημαντικούς χώρους της περιοχής μας και ειδικότερα της Λίμνης Πλαστήρα, στοχεύοντας στην ποιοτική ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση του ακροατηρίου με ακούσματα υψηλών προδιαγραφών.
Ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική δια μέσου των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας διαχέονται σε ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας μας, σε καταπληκτικούς καινούριους ή παλιότερους χώρους, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί μίας «άγνωστης» Ποιότητας και Ψυχαγωγίας.
Ειδικά οι άνθρωποι της Επαρχίας και της Περιφέρειας γεύονται μορφές Τέχνης, που είναι Οικουμενικές και Παγκόσμιες. Όπως, ο ήχος του βιολοντσέλου, σε σολιστική μορφή, τον οποίο έχουν καταξιώσει κορυφαίοι τσελίστες, όπως ο Σλάβα Ροστροπόβιτς κ.α .
Δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσεις σε μια επαρχιακή πόλη κυρίως της Ελλάδος, ένα ρεσιτάλ τσέλου και μάλιστα από το παιδί- θαύμα της προηγμένης μουσικά Σερβίας.
Το ρεσιτάλ τσέλου της διακεκριμένης Σερβίδας τσελίστριας Petra Miljkovic, θα αποτελέσει σταθμό για την Μουσική Ιστορία της περιοχής μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, καθώς πρόκειται για σολίστ – καλλιτέχνη πολύ υψηλού επιπέδου, παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας), το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου του ΕΒΕ Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι : το ξενοδοχείο Τιτάγιον boutique, το εστιατόριο «Φαγοτόπι», η ACS και η COMPULAND

Προηγούμενο άρθροΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΕ “ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ”
Επόμενο άρθροΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΛΗΣ & ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.