ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, M U T E

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, M U T E

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

Εθν.Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051

M U T E, του Γιώργου Χρυσοστόμου

Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει;  Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται  απρόσμενα.   Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις.   Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους.  Ένα cd player. Ενα mini disk.  Κανένα κινητό τηλέφωνο.  Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά . Το αριστερό δεν δουλεύει.  Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ.  Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο.  Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Χρυσοστόμου

 

Συντελεστές της παράστασης

Ιδέα: Γιώργος Χρυσοστόμου

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Δραματουργία: Juan Ayala

Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη

Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη – κίνηση: Ηλιάνα Γαϊτάνη

 

Παίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 18€

Μειωμένο :15€ (Φοιτητές, Άνεργοι,Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, 65+)

Ώρα  έναρξης : 21.00

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Ταμείο Θεάτρου

Ώρες Ταμείου: καθημερινά 10:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, 546 21 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 262 051

Προηγούμενο άρθρο7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα
Επόμενο άρθροΗ ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΚΑΙ ΟΙ “ΔΟΥΛΕΣ” ΤΟΥ ΖΑΝ ΖΕΝΕ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.