Η Κάρμεν Ρουγγέρη στην «Κουλτουρόσουπα»: «Δίνεις και παίρνεις μόνο αγάπη απ’ τα παιδιά..»

Άμεση, αυθόρμητη και με ένα πλατύ χαμόγελο που κερδίζει τις καρδιές μας, η εθνική μας γιαγιά, μιλά για την μεγάλη της αγάπη, το παιδικό θέατρο αλλά και την εξαιρετικά ταλαντούχα κόρη της, τη Χριστίνα Κουλουμπή. 
 

Συνέντευξη της αγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη στην Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα.

 

«Το όνομά μου είναι λατινικό και σημαίνει «ποίημα». Είμαι από την Αθήνα. Έχω δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Βίκτωρα Κουλουμπή. Από μικρή έλεγα τα ποιήματα και έπαιζα στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου……..
Ε.Π.: Τα σκηνικά θα πρέπει να είναι καθοριστικής σημασίας για μια παιδική παράσταση…
Κ.Ρ.: Η Χριστίνα Κουλουμπή που επιμελείται πάντα το εικαστικό μέρος των παραστάσεων μας αυτή τη φορά με τα σκηνικά της καθόρισε και την σκηνοθεσία. Σ’ αυτό το έργο μάλιστα συνεργαστήκαμε στην σκηνοθεσία. Τα σκηνικά της είναι σαν ένα παιχνίδι Lego το οποίο διαμορφώνεται αναλόγως. Οι ηθοποιοί χορεύοντας αλλάζουν τα σκηνικά δημιουργώντας τον χώρο ανάλογα με τις ανάγκες μας, κάτω βέβαια από τις οδηγίες του χορογράφου μας Πέτρου Γάλλια.
 
Ε.Π.: Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μουσικής στην παράσταση;
Κ.Ρ.: Η μουσική μας είναι μια συλλογή από μελωδίες των παιχνιδιών που παίζανε και παίζουνε ακόμα στις γειτονιές τα παιδιά. Βέβαια όλες αυτές τις μελωδίες τις διαμόρφωσε με μαγικό τρόπο ο μουσικός μας Αντώνης Δελαπόρτας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στα ακούσματα  που παίρνουν τα  παιδιά μέσα από τις παραστάσεις μας ώστε να έχουν και αυτό το κέρδος 
 
Ε.Π.: Ποια μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε στα παιδιά;
Κ.Ρ.: Δεν απαριθμούμε ούτε αποκαλύπτουμε ποτέ τα μηνύματα που υπάρχουν στα έργα μας. Το συγκεκριμένο έργο μας μπορεί να είναι γεμάτο θησαυρούς αλλά το παιδί είναι εκείνο που πρέπει να τους ανακαλύψει.