“ΜΕΓΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ”, WWF ΕΛΛΑΣ

“ΜΕΓΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ”, WWF ΕΛΛΑΣ

Το CineDoc, με την υποστήριξη του WWF Ελλάς, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Μέγα-Πυρκαγιές», σε σκηνοθεσία Κόζιμα Ντάνοριτσερ & Νίκο Κούτσικα, το οποίο ερευνά τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών που απειλούν τον πλανήτη.

 

Η ταινία ταξιδεύει στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ινδονησία για να συναντήσει επιστήμονες, ερευνητές, νομικούς, πυροσβέστες, φυσικούς γεωγράφους και ειδικούς που ερευνούν γιατί οι φωτιές ξεφεύγουν από τον έλεγχο και γιατί η πρόληψη και η αλλαγή στη συμπεριφορά μας είναι η επιτακτική λύση. Στην Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 και την έλλειψη προληπτικού σχεδιασμού που οδήγησε σε μια τραγική «παγίδα θανάτου».

Προβολές θα γίνουν:

Στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, στις 3 Νοεμβρίου στις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση με τη συμμετοχή των:

• Παναγιώτα Μαραγκού, επικεφαλής προγραμμάτων προστασίας περιβάλλοντος, WWF Ελλάς

• Μιλτιάδης Αθανασίου, Ειδικός στις δασικές πυρκαγιέςΓιώργος Μαυρογεώργος, Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής)

Στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΔΑΝΑΟ, στις 7 Νοεμβρίου στις 16.00, όπου θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση με τους:

• Ηλίας Τζηρίτης, υπεύθυνος δράσεων για δασικές πυρκαγιές, WWF Ελλάς

• Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Δασολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών

• Σταύρος Σαλαγιάννης, Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Βίκυ Σταύρακα
Υπεύθυνη σχέσεων με υποστηρικτές

Προηγούμενο άρθροΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
Επόμενο άρθροΟ Ντα Βίντσι και οι «Τρύπες της Αλήθειας»
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.