Μπέκας Βασίλης: «Η μαγειρική για μένα είναι ό,τι και η δημιουργία ενός ποιήματος από ένα ποιητή »

Μπέκας Βασίλης: «Η μαγειρική για μένα είναι ό,τι και η δημιουργία ενός ποιήματος από ένα ποιητή »

Ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Executive Chef, κύριος Μπέκας Βασίλης  έχει στις πλάτες του μεγάλη γαστρονομική εμπειρία όχι μόνο από το Προεδρικό Μέγαρο το οποίο υπηρετεί πιστά από 24 ετών ακολουθώντας τον καταξιωμένο Σεφ και τέως Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί 40 συναπτά έτη, τον κύριο Αθανάσιο Σκούρα, αλλά και από τις εμπειρίες που απέκτησε σε μεγάλες ελληνικές αλλά και διεθνείς κουζίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.lay-out.gr/mpekas-vasilis-i-mageiriki-gia-mena-einai-o-ti-kai-i-dimioyrgia-enos-poiimatos-apo-ena-poiiti/?fbclid=IwAR2WGuqG1G4jjT-Ck2IHrRpkWdrBKt-rvCjLi8IfDr0DBAbBcjp3a_XLZkQ

 

Προηγούμενο άρθροΑλίκη Δουρμάζερ: «Μέσω της τέχνης επικοινωνώ τη σχέση μου με τη ζωή»
Επόμενο άρθροΈλληνας ο πρώτος Chef της Ευρώπης!!
ΜΠΕΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Βασίλης Μπέκας Αρχιμάγειρας Προεδρίας Δημοκρατίας Ο αρχιμάγειρας Βασίλης Μπέκας εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο από το 1994 και έχει μαγειρέψει για όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή έως σήμερα που στο αξίωμα βρίσκεται η Κατερίνα Σακελαροπούλου. Στην διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του, έχει "στρώσει τραπέζι" σε πολλές διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα. Έχει επιμεληθεί το μενού του πριγκιπικού γάμου Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προσέφερε 150 μερίδες φαγητού, τρεις φορές την εβδομάδα, στην κοινωνική κουζίνα «Αλλος Ανθρωπος» . Το 2022, στη Ντιζόν της Γαλλίας αναδείχτηκε Mr. Chef Europe για το 2022, ως Καλύτερος Σεφ της Ευρώπης για το 2022, το πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.