ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΡΤΑ, ELENA’S FOOD TRIPS

Νηστίσιμη τάρτα με γέμιση σιμιγδαλένιου χαλβά και σάλτσα κανέλας!

Κάποιες φορές όταν σας δίνω συνταγές είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί ξέρω πως δεν είναι δοκιμασμένες και γευστικά έχουν μεγάλη επιτυχία. Η σημερινή ήταν δύο εβδομάδες στο μυαλό μου και μόλις υλοποιήθηκε έσπευσα να τη μοιραστώ μαζί σας! Είναι νηστίσιμη, αλλά μπορεί να φαγωθεί όλες τις εποχές γιατί πραγματικά είναι πολύ νόστιμη! Πάμε να τη δούμε!
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
180 γρ. μαργαρίνη θερμ. δωματίου
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
280 αλεύρι ο.χ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη μαργαρίνη για να αφρατέψει και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα τα υλικά ανεβάζοντας την ταχύτητα του μίξερ. Είναι έτοιμη η ζύμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα και είναι εύπλαστη. Την τοποθετείτε σε ταρτιέρα που έχετε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35´περίπου. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και καλύπτετε με τη γέμιση του χαλβά.
Για τη γέμιση
Βρίσκετε τον σιμιγδαλένιο χαλβά σε παλιότερο ποστ και φτιάχνετε τη μισή δόση.
Για τη σάλτσα κανέλας
200 ml φυτική κρέμα
2 κ γ κανέλα (προτιμήστε Κεϋλάνης για έξτρα άρωμα και ευεργετικά στοιχεία)
2 κ γ κορν φλάουρ αραιωμένο σε ελάχιστο νερό
1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα με την κανέλλα και τη βανιλίνη και προσθέτετε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αποκτήσει παχύρρευστη πυκνότητα, απομακρύνεται από τη φωτιά, την σουρώνετε για να απομακρύνετε τους κόμπους που έχουν δημιουργηθεί και τοποθετείτε στην επιφάνεια του χαλβά. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!!