ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ-ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΔΑΒΛΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Νοητική Αφύπνιση – Σωματική Υγεία


Όλο το σώμα, το κάθε σώμα είναι ένα τοπίο, ένα τοπίο και μια αντένα. Ένα χαρτογραφημένο τοπίο για τους γνώστες και μια κεραία, ένας διαμεσολαβητής που αναλαμβάνει την επικοινωνία και την σύνδεση του υλικού πεδίου με τον αόρατο κόσμο των σκέψεων, των συναισθημάτων και των δεδομένων του υποσυνείδητου. Με άλλα λόγια το σώμα εκφράζει και υλοποιεί τα επίπεδα λειτουργίας της συνολικής υπόστασης του ανθρώπου.
Άρα ο σύγχρονος άνθρωπος και όλες οι επιστήμες που δημιουργήθηκαν προς υποστήριξη και θεραπεία του, καλούνται στην αποκωδικοποίηση των σημάτων που αποστέλλει το σώμα με ποικίλους τρόπους. Όσο η επιστήμη προχωρά στην καταστολή των οποιοδήποτε συμπτωμάτων, τόσο ο οργανισμός εφεύρει νέα και διαφορετικού είδους προβλήματα.
Και ενώ η επιστήμη εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, παράλληλα ένας νέος τομέας που καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρισμα στην ανθρώπινη παθολογία κάνει την εμφάνισή του, αυτόν που αποκαλούν αυτοάνοσα, ενώ συγχρόνως όλο και πιο συχνά οι γιατροί αναφέρονται στον ορό Ψυχοσωματικά αιτία, προβλήματα κλπ.


Τα επιτεύγματα της επιστήμης είναι αξιοθαύμαστα, παράλληλα όμως θα έλεγα ότι δημιουργείται, ένα νέο παγκόσμιο κίνημα που ασχολείται με την αποκρυπτογράφηση των σωματικών συμπτωμάτων, ώστε να κατευθύνει τον μέσο άνθρωπο στην προληπτική ιατρική αλλά και την αυτογνωσία.
Ένα κίνημα που παντρεύει και ενώνει την σοφία των φιλοσοφικών και πνευματικών μονοπατιών της ανατολής, με την γνώση και την επιστημονική τεκμηρίωση της δύσης, την θεωρία με την πράξη, την αυτογνωσία με την θεραπεία και την προληπτική ιατρική με το ευ ζην!
Εδώ και δεκαετίες κυκλοφορούν πολλά βιβλία και γράφονται συνεχώς νέα που περιλαμβάνουν ειδικούς καταλόγους που αναφέρονται στην σύνδεση συγκεκριμένων τρόπων σκέψης και πεποιθήσεων με αντίστοιχες ασθένειες. Όπως γεννούνται και αναγεννούνται πολλά ψυχοθεραπευτικά συστήματα και θεραπευτικοί μέθοδοι, με κεντρικό άξονα το σώμα και τον τρόπο λειτουργίας του, τις επιδόσεις του, τις άπειρες δυνάμεις και δυνατότητες που έχει, την ικανότητα αυτό ίασης και πώς την ενεργοποιούμε…
Διότι το ζητούμενο πλέον για τον σύγχρονο αναζητητή, δεν θα είναι ο τρόπος θεραπείας μιας επώδυνης ασθενείας, αλλά η πρόληψή της και κυρίως, η αυτοβελτίωση, η ανάπτυξη και η εξέλιξη.

Δαβλάρα Βασιλική
Σύμβουλος Πνευματικής Ανάπτυξης

 

Προηγούμενο άρθροΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΤΙ, ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ;
Επόμενο άρθροΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ vs COVID 19, ΣΕΡΔΑΡΙΔΟΥ ΛΕΝΑ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.