Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Αίθριος, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 35 με 37 βαθμούς ανα περιοχές….

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ ο καιρός για σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου, προβλέπεται προβλέπετε αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχές… Ζέστη λοιπόν και σήμερα. Ας αναζητήσουμε δροσιά σε σκιερούς χώρους και σε παραλίες, αποφεύγοντας όμως τις μεσημβρινές ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα έντονη. 

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα προβλέπετε γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα
ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα
ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα
ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά
του Αιγαίου τους 29 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες
στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα
ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, το απόγευμα στα παραθαλάσσια θα επικρατήσουν αύρες έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νοτιοανατολικοί με τη ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ, το απόγευμα στα νότια και δυτικά παραθαλάσσια θα επικρατήσουν αύρες έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.