ΑρχικήΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣΟ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ

-

Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη από τη φωτογραφική ομάδα του Nature..

Τέσσερις χειρουργοί πραγματοποιούν μεταμόσχευση νεφρού χοίρου σε ασθενή στο NYU Langone

Για πρώτη φορά, χειρούργοι μεταμόσχευσαν επιτυχώς ένα νεφρό από ένα γονιδιακά επεξεργασμένο γουρούνι σε ένα άτομο που ήταν εγκεφαλικά νεκρό και σε υποστήριξη ζωής. Οι επιφάνειες των κυττάρων του χοίρου σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να στερείται ένα μόριο σακχάρου γνωστό ως alpha-gal, το οποίο θα πυροδοτούσε μια άμεση ανθρώπινη ανοσολογική απόκριση. Η διαδικασία, διάρκειας 2 ωρών ήταν επιτυχής: όταν οι χειρουργοί συνέδεσαν προσωρινά το νεφρό του χοίρου με τα αιμοφόρα αγγεία του δέκτη, λειτούργησε κανονικά και δεν απορρίφθηκε από το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου.

Ένας χάρτης υψηλής ανάλυσης λάβας από την ηφαιστειακή έκρηξη της Λα Πάλμα που ρέει πάνω από τη γη και χύνεται πάνω από ένα γκρεμό στη θάλασσα

Πλάνα από drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Cumbre Vieja στο ισπανικό νησί Λα Πάλμα. Τεράστιες ποσότητες λάβας άρχισαν να ξεχύνονται από το ηφαίστειο στα μέσα Σεπτεμβρίου, θάβοντας τα πάντα στο πέρασμά του καθώς έρεε μέχρι τη δυτική ακτή του νησιού. Η λάβα τελικά χύθηκε πάνω από τα βράχια και στον Ατλαντικό Ωκεανό, δημιουργώντας ένα «χαμηλό νησί» πλάτους περισσότερο από μισό χιλιόμετρο, σύμφωνα πάντα με το Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Ισπανίας.

Η οικογένεια της Henrietta Lacks και η γλυπτική καλλιτέχνης στέκονται δίπλα στο άγαλμα Henrietta Lacks στο Royal Fort House στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα χάλκινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος της Herrietta Lacks, μιας μαύρης γυναίκας της οποίας η δωρεά καρκινικού ιστού έδωσε αφορμή για την ιστορική κυτταρική σειρά «HeLa», αποκαλύφθηκε στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Οκτωβρίου από μέλη της οικογένειάς της. «Έχει σώσει ζωές και έχει προσφέρει σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε η εγγονή του Λακς, Τζέρι Λακς-Γουάι, στα αποκαλυπτήρια. Τα κύτταρα της Λακς ελήφθησαν χωρίς τη γνώση ή την άδειά της καθώς υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο το 1951. Έδωσαν την αφορμή για την πρώτη αθάνατη ανθρώπινη κυτταρική σειρά, τη HeLa, η οποία χρησιμοποιείται για έρευνα σχεδόν σε κάθε ασθένεια. Το άγαλμα παραγγέλθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και είναι έργο της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Helen Wilson-Roe. Η επιγραφή στη βάση του γράφει: «Περισσότερο από ένα κελί».

Κοντινό πλάνο της υφής επιφάνειας ενός βακτηρίου E. coli
Απεικόνιση βακτηρίου Escherichia coli

Οι ερευνητές απεικόνισαν την επιφάνεια ενός βακτηρίου Escherichia coli με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια, αποκαλύπτοντας ελαττώματα στην προστατευτική εξωτερική του μεμβράνη. Το πυκνά συσσωρευμένο δίκτυο πρωτεϊνών στην επιφάνεια διακόπτεται από πιο λείες, απαλλαγμένες από πρωτεΐνες μπαλώματα. Αυτά τα αδύναμα σημεία είναι σαν κομματάκια στη θωράκιση των βακτηρίων που μια μέρα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από νέα αντιβιοτικά.

ΠΗΓΗ:https://www.nature.com/immersive/d41586-021-02880-1/index.html?utm_source=Nature+Briefing&utm_campaign=86dbac87d2-briefing-dy-20211102&utm_medium=email&utm_term=0_c9dfd39373-86dbac87d2-46357378

creatorsofarts
creatorsofartshttps://creatorsofarts.com
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

[td_block_1 limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="16" sort="" custom_title="ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ" header_color="#ffffff" header_text_color="#000000" accent_text_color="#8b743d"]