ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΥΘΙ ΜΥΘΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΑΝ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ

Ιωάννα Δογλαρίδου

Πώς έμαθε ο Παντελής να ακούει την καρδιά του και να χαίρεται την κάθε στιγμή της ζωής;
Πώς μπορεί μία αλεπού να γιατρέψει ένα κορίτσι;
Ποιος είναι ο βαθύτερος ρόλος των ζώων στην ζωή μας;
Γιατί δεν πρέπει να νιώθουμε άσχημα για την εμφάνισή μας αλλά πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε με χαρά;
Σσσσσσσσσς κλείστε τα μάτια, παραμύθι αρχινά!
Μόλις κυκλοφόρησε και πήρε το δρόμο του για τα βιβλιοπωλεία!
Λίγα λόγια για την Ιωάννα…
Ιωάννα Δογλαρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε ένα χωριό στους πρόποδες του όρους Παγγαίου, το Ροδολίβος. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κοζάνη, στο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Μακεδονίας. Σπουδάζει Ευρωπαικό Πολιτισμό στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει αποφοιτήσει από το Εργαστήρι Ηχοληψίας « Sound Lab» της Θεσσαλονίκης καθώς και από το ΙΕΚ Θέρμης από το τμήμα νομικών υπηρεσιών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού στο Ωδείο Καγκαρά καθώς και σεμινάρια παραδοσιακού τραγουδιού. Από το 2013 ασχολείται με το τραγούδι και επαγγελματικά ενώ συμμετείχε και στην δισκογραφική δουλειά του Παντελή Σπύρου «ΔΑΙΜΩΝ ΕΑΥΤΟΣ». Έχει ασχοληθεί με το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι παρακολουθώντας σεμινάρια κοντά σε καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Καλάκος, ο Γιάννης Καραχισαρίδης, ο Δημήτρης Πιατάς κα. Παράλληλα, ασχολείται με την αφήγηση και έχει μαθητεύσει σε δασκάλους όπως ο Στέλιος Πελασγός και η Ανθή Θάνου. Πιστεύει πως τα παραμύθια πρέπει να μοιράζονται, και γι’ αυτό γράφει και τις δικές της ιστορίες.
Προηγούμενο άρθρο«Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Επόμενο άρθροΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ
ΔΟΓΛΑΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Η Ιωάννα Δογλαρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε ένα χωριό στους πρόποδες του όρους Παγγαίου, το Ροδολίβος. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κοζάνη, στο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Μακεδονίας. Σπουδάζει Ευρωπαικό Πολιτισμό στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Έχει αποφοιτήσει από το Εργαστήρι Ηχοληψίας « Sound Lab» της Θεσσαλονίκης καθώς και από το ΙΕΚ Θέρμης από το τμήμα νομικών υπηρεσιών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού στο Ωδείο Καγκαρά καθώς και σεμινάρια παραδοσιακού τραγουδιού. Από το 2013 ασχολείται με το τραγούδι και επαγγελματικά ενώ συμμετείχε και στην δισκογραφική δουλειά του Παντελή Σπύρου «ΔΑΙΜΩΝ ΕΑΥΤΟΣ». Έχει ασχοληθεί με το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι παρακολουθώντας σεμινάρια κοντά σε καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Καλάκος, ο Γιάννης Καραχισαρίδης, ο Δημήτρης Πιατάς κα. Παράλληλα, ασχολείται με την αφήγηση και έχει μαθητεύσει σε δασκάλους όπως ο Στέλιος Πελασγός και η Ανθή Θάνου. Πιστεύει πως τα παραμύθια πρέπει να μοιράζονται, και γι’ αυτό γράφει και τις δικές της ιστορίες.