Αρχική THE ART OF LIVING ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

-

1
Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα διαφέρει από την οστεοαρθρίτιδα και μπορεί να προσβάλλει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις σας. Η υποκείμενη αιτία είναι άγνωστη και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επώδυνο πρήξιμο, δυσκαμψία και φλεγμονή.

Έρευνα του 2017 σε 217 άτομα με μακροχρόνια Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, διαπίστωσε ότι στο 24% των συμμετεχόντων τα τρόφιμα είχαν αντίκτυπο στα συμπτώματα της ΡΑ, είτε θετικά είτε αρνητικά. Η αλλαγή στη διατροφή είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι πάσχοντες μπορούν να ωφελήσουν την υγεία τους.

Τροφές που βοηθούν

Βασικά η διατροφή θα πρέπει να περιέχει, Αντιοξειδωτικά, Φυτικές ίνες, Φλαβονοειδή και Μπαχαρικά, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Η μεσογειακή διατροφή είναι μία εξαιρετική δίαιτα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το ψάρι, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, τα φασόλια, το ελαιόλαδο αλλά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως θεωρούνται πολύτιμα για την αντιμετώπισή της.

Μια άλλη πρόταση είναι η δίαιτα Paleo, η οποία  προβλέπει την κατανάλωση ορισμένων τροφών που μειώνουν τη φλεγμονή, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Περιλαμβάνει όμως και πολύ κόκκινο κρέας, που μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε αυτή τη δίαιτα.

Τροφές που αποφεύγουμε

Καλό είναι να αποφεύγουμε τις τροφές που προκαλούν φλεγμονή, όπως τα προφλεγμονώδη τρόφιμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

  • επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως λευκό αλεύρι και λευκή ζάχαρη
  • κορεσμένα και τρανς λιπαρά, όπως αυτά που περιέχουν τα τηγανητά
  • κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα
  • γαλακτοκομικά
  • αυγά

ΠΗΓΗ: https://www.onmed.gr/ygeia/story/393451/reymatoeidis-arthritida-ti-na-trote-kai-ti-na-apofeygete

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ώρα 21.00 Η Λαϊκή ορχήστρα του πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου Κασσανδρείας επανέρχεται με ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα...