Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Σχολική Βία και Εκφοβισμός: Η Δημιουργική Γραφή ως εναλλακτικός τρόπος πρόληψης

Σχολική Βία και Εκφοβισμός: Η Δημιουργική Γραφή ως εναλλακτικός τρόπος πρόληψης

-

Σχολική Βία και Εκφοβισμός: Η Δημιουργική Γραφή ως εναλλακτικός τρόπος πρόληψης

Σχολικός Εκφοβισμός: Πρακτικές συμβουλές που σώζουν ζωές για το σχολείο και τους γονείς | Infokids.gr

Από την παρουσίαση της Παπαδανιήλ Ελπίδας στα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μυτιλήνης 2021-2022

Σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς το γνωστό Bullying είναι μια σκόπιμη, επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά με σκοπό να προκαλέσει σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες. Πιο συγκεκριμένα ο Olweus (2007) αναφέρει ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στη σχολική πραγματικότητα με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη διαδικασία της μάθησης. Συγκεκριμένα, ένας μαθητής εκφοβίζεται όταν εκτίθεται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιθετικές συμπεριφορές άλλων συμμαθητών του, οι οποίες προκαλούν αρνητικές ψυχολογικές και συχνά μαθησιακές δυσλειτουργίες. Ένας από τους πιο δημοφιλής ορισμούς του Bullying είναι και των Besag και Olweus, οι οποίοι περιγράφουν το φαινόμενο ως τη χρήση τη δύναμης από κάποιο άτομο με σκοπό να εκφοβίσει ή πληγώσει ένα άλλο άτομο με λιγότερη δύναμη ή βρισκόμενο σε χαμηλότερη θέση.

Διαβάστε περισσότερα στο

Σχολικής Βία και Εκφοβισμός: Η Δημιουργική Γραφή ως εναλλακτικός τρόπος πρόληψης

 

Παπαδανιήλ Ελπίδα
Παπαδανιήλ Ελπίδα
Η Παπαδανιήλ Ελπίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ροδολίβος Σερρών. Σπούδασε λογοθεραπεία και ειδική αγωγή. Έκανε τα πρώτα συγγραφικά της βήματα με το παιδικό παραμύθι ¨Εφήμερο, Αναζητώντας το νόημα της ζωή¨ . Αρθρογραφεί στο www.psychology.gr Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του GRDiscovery Radio και υπεύθυνη του τομέα GRD Arts. Έχει εργαστεί σε δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του Κεδιβιμ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Διονύσης (Ντένης) Μακρής, “Προσπαθώ να είμαι ενεργός και να ακούω τι...

Δεκάδες Ιστορίες Φύλλο 6 Διονύσης (Ντένης) Μακρής, “Προσπαθώ να είμαι ενεργός και να ακούω τι συμβαίνει γύρω μου" “Προσπαθώ να είμαι ενεργός και να ακούω τι...
EnglishGermanGreekItalianTurkish