Αρχική ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ "ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ"

“ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”

-

Ανοίγει και πάλι η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών (video)

Με μία επιβλητική τελετή που αντανακλούσε το μεγαλείο του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού, η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ, άνοιξε και πάλι.

Η έκτασή της λεωφόρου, μήκους 2.700 μέτρων, αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο.

Στην αρχαία πρωτεύουσα της άνω Αιγύπτου με τα μοναδικά μνημεία της εποχής της ακμής της 11φαραωνικής δυναστείας και στην «Οδό των Θεών» που πλαισιώνουν ως προστάτες οι πέτρινες σφίγγες, πρώτος ξεναγήθηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια και μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τη μαγεία της αρχαίας και σύγχρονης Αιγύπτου, διηγούνται την ιστορική πορεία ανάδειξης της πόλης κρυμμένης κάτω από τόνους άμμου και την διάσωση μέσα στο χρόνο της πομπής των ιερέων της αρχαίας Αιγύπτου με λέμβους από το ναό των Θεών στο Λούξορ προς το Καρνακ.

Το σημερινό Λούξορ δεν είναι μόνο ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο προβάλει το μεγαλείο της αρχαίας Αιγύπτου σε όλη του τη λάμψη, αλλά και μοναδικός ελκυστικός προορισμός για κάθε επισκέπτη.

ΠΗΓΗ:«Το μονοπάτι των θεών» – Ανοίγει και πάλι η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών (video) | ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ώρα 21.00 Η Λαϊκή ορχήστρα του πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου Κασσανδρείας επανέρχεται με ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα...