«Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κώστα Παπακωνσταντίνου

«Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κώστα Παπακωνσταντίνου

«Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ για 4 τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Noūs- Creative Space.
Τη θεατρική σεζόν 2022 – 23, η Ελληνική Εταιρεία Παραγωγής Θεάτρου «Από τα έγκατα της Γης» παρουσιάζει το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου στο νεοσύστατο Θέατρο Noūs.
Όταν το 1891 ο Φρανκ Βέντεκιντ έγραψε το “Ξύπνημα της Άνοιξης” συνειδητά θέλησε να ταράξει τα ήρεμα νερά της βικτωριανής Ευρώπης. Στη δύση του 19ου αιώνα η εμφάνιση της ψυχανάλυσης, η φεμινιστική επανάσταση, η εξάπλωση του σοσιαλισμού, οι εθνικές, πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες που θα οδηγήσουν σε δύο δεκαετίες στο ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου διαμορφώνουν ένα νέο κόσμο πιο προκλητικό, πιο γρήγορο, πιο δυναμικό. Ο Βέντεκιντ παρατηρεί, κρίνει και αποκαλύπτει με επώδυνη ειλικρίνεια στο κοινό πως η άγνοια, η αδυναμία κατανόησης ή η αδιαφορία των ενηλίκων για τον εφηβικό ψυχικό κόσμο αφήνει τους νέους να αναρωτιούνται, να εξερευνούν, να απελπίζονται ή να βρίσκουν εν τέλει κάποιο μονοπάτι μόνοι τους. Ο αυνανισμός, η ομοφυλοφιλία, ο βιασμός, η έκτρωση, η αυτοκτονία, η πορνεία, η παιδική κακοποίηση, θέματα που κυριαρχούν στη ζωή και τη σκέψη των εφήβων ηρώων του δράματος, του έδωσαν τον τίτλο ενός από τα προκλητικότερα έργα της Γερμανικής δραματουργίας και προκάλεσαν την απαγόρευση του σε πολλές χώρες. Σήμερα, σε μια εποχή εξίσου ταραγμένη και ρευστή, οι νέοι βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις και προβληματισμούς για το σώμα τους, τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τη σχέση τους με τους ενηλίκους, τη θρησκεία, την εκπαίδευση κι έτσι το Ξύπνημα της Άνοιξης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, επώδυνο και προκλητικό.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Τωράκη
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Μουσική: Νίκος Ζουρνής
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Βίκυ Πάντζιου , Κωνσταντίνος Παυλίδης
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφία, σχεδιασμός αφίσας , γραφιστικά: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Promo trailer: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: «Από τα έγκατα της Γης»
Ηθοποιοί: Ελωρίς Αλπανίδου, Βαγγέλης Ζάπας, Ελένη Κούστα, Λυκούργος Μπάδρας, Άρης Μπαταγιάννης, Ιλεάνα Παπαγιάννη, Έλενα Σταύρου.
Info παράστασης:
Παραστάσεις : Από 8 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 20:00
Τοποθεσία: Θέατρο Noūs- Creative Space, https://goo.gl/maps/H5s9ZbcQwUnv15aT9
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό εισιτήριο, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ) και 5 ευρώ Ατέλεια
Κρατήσεις εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005916.html
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 8237333
Email Θεάτρου: info@theatrenous-creativespace.com
Parking: Για το διάστημα 20:00 – 00:00, με την επίδειξη του εισιτηρίου σας, χρέωση 5€.
Τοποθεσία Parking: https://goo.gl/maps/C1FUemc53UHgQjV3A
Προηγούμενο άρθροΕλαιώνες Σακελλαρόπουλου, 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων
Επόμενο άρθροΘεατρική παράσταση «Κούκου!…μια βόλτα στο δάσος!»
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.