ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Έρωτας και Γυναίκα


Σχετικά με αυτά που σας εξηγούσα τις προάλλες, μια γυναίκα έχει πολλούς ρόλους. Λέω αυτή τη φορά, να μιλήσουμε για τη Γυναίκα και τον Έρωτα. Έρωτας, ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ποιος δεν έπεσε στα δίχτυα του; Ποιανού δεν χτύπησε γρήγορα η καρδούλα του; Ποιος δεν ξαγρύπνησε εξαιτίας του;
Αν με ρωτάς, όχι απλά πιστεύω στον έρωτα, αλλά βρίσκω πως είναι ένα από τα πιο δυνατά και βαθιά συναισθήματα της ζωής. Θεωρώ πως όλοι έχουμε ερωτευτεί, όμως η γυναίκα ως πιο συναισθηματική, το βιώνει κάπως διαφορετικά, χωρίς να θέλω να αδικήσω φυσικά το άλλο φύλο.
Νομίζω θα συμφωνήσουμε πως το κυνήγι είναι αντρική υπόθεση, όταν όμως μια γυναίκα ενδώσει σε αυτό το κυνήγι, το ομορφότερο ταξίδι ξεκινά. Ο Έρωτας έχει νόημα όταν είναι αμοιβαίος. Όταν κάθε ματιά, κάθε άγγιγμα και κάθε ανάσα ανταποκρίνονται το ίδιο. Όταν η θέληση για μια αγκαλιά γίνεται ανάγκη. Πρόκειται για ένα ευχάριστο μαρτύριο συναισθημάτων. Είναι ελευθερία και σκλαβιά μαζί.
Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές, που και εσύ η ίδια αναρωτιέσαι για αυτά που αισθάνεσαι. Δεν μπορείς να εξηγήσεις τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί; Γιατί αυτό είναι Έρωτας. Μια μοναδική εμπειρία που μας παρασέρνει στο καθετί, που μας μεταμορφώνει, μας αποπροσανατολίζει θα έλεγα. Και όλα αυτά τα κάνει τόσο όμορφα και τόσο μοναδικά.
Παρ’ όλα αυτά πολλές φορές συνειδητά ή και ασυνείδητα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον έρωτα ως μια αίσθηση, ως μια επιθυμία για να βρουν το ‘ Τέλειο’. Αυτή είναι και η μαγεία του. Ο ενθουσιασμός που δημιουργείται, το πάθος, η έλξη που μας οδηγούν στα πιο όμορφα μονοπάτια της καρδιάς.


Ο Έρωτας είναι τυφλός. Και αυτό το υποστηρίζω ακράδαντα. Δεν κοιτά ούτε ηλικία, ούτε οικονομική κατάσταση, ούτε χιλιόμετρα. Όταν αυτό το μικρό αγγελούδι πετύχει με το βέλος του, την καρδούλα σου, ξεχνάς τα πάντα.
Πιο συγκεκριμένα όμως, πιστεύω πως οι γυναίκες είμαστε αρκετά διαφορετικές στον έρωτα. Εκτός από τα παραπάνω που συζητήσαμε και σήμερα, θα ήθελα να μιλήσω για την «Ερωτευμένη Γυναίκα» . Όταν αυτή ερωτεύεται, αλλάζει όλη η ψυχοσύνθεσή της. Αρχίζει να βλέπει τον κόσμο τέλειο. Έτσι μπορεί εύκολα να καταλάβει αν είναι ερωτευμένη, πολύ γρήγορα, ίσως και στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ένα από τα σημάδια που παρατηρεί η ίδια , και της τονίζει αυτό που αισθάνεται, είναι οι καρδιακοί της παλμοί. Αυτή η ωραία ταχυπαλμία , που όχι δεν προειδοποιεί για κάποιο έμφραγμα, αλλά για αυτό που νιώθει.


Αξίζει να σας πω, πως όταν πραγματικά ερωτευτεί, χάνει τον ύπνο της. Κάνει κακό ύπνο, γιατί το μυαλό της τρέχει σε αυτόν που ποθεί. Σιγά σιγά αρχίζει να ξεχνά, γιατί προτεραιότητα έχουν άλλα στο μυαλό της, με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή της, κι αν με ρωτάς, λογικό!! Πού μυαλό για υποχρεώσεις όταν η μόνη σκέψη είναι Αυτός….
Εφόσον η γυναίκα νιώθει έτσι και ο εσωτερικός της κόσμος λειτουργεί με μοναδικό οδηγό την καρδιά της μόνο θετικά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα. Έχει τόσα να δώσει που θα εκπλήξει το αρσενικό που έχει δίπλα της. Με κάθε ευκαιρία θα επιδιώξει το άγγιγμα, χωμένη στην αγκαλιά του, να ζαλίζεται από τη μυρωδιά του και να νιώθει χαρούμενη..
Και επειδή γυναίκα είμαι και εγώ, να θυμάστε είναι στο χέρι μας να απολαμβάνουμε κάθε συναίσθημα που μας δημιουργεί ο Έρωτας. Μην ξεχνάτε να δείχνετε πάντα αυτό που αισθάνεστε. Το αληθινό ποτέ δεν πήγε χαμένο!!!!

Επιμέλεια κειμένου
Γκιώνη Βαλάντια
Αρθρογράφος, Συνεργάτης COA

Προηγούμενο άρθροΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ vs COVID 19, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΖΩΗ
Επόμενο άρθροΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021; ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΜΟΖΟΡΑ
ΓΚΙΩΝΗ ΒΑΛΑΝΤΙΑ
Βαλάντια Γκιώνη, Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 3 Ιουνίου 1994. Κατάγεται από το Ηλιόκαστρο Αργολίδας όπου και μεγάλωσε. Μέχρι την Β’ τάξη του Δημοτικού πήγε σχολείο στο χωριό της Ηλιόκαστρο και συνέχισε τον κύκλο του σχολείο στην Ερμιόνη, στο Γενικό Λύκειο. Από μικρή είχε κλίση στα φιλολογικά μαθήματα, με αγαπημένο μάθημα την έκθεση, όπου και βραβεύθηκε στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου, για το καλύτερο κείμενο. Σπούδασε Χρηματοοικονομική λογιστική στο ΑΤΕΙ του Πειραιά για 3 χρόνια καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρώσει για τον λόγο ότι δεν ήταν κάτι που τελικά ήθελε να ακολουθήσει. Ξαφνικά μπήκε στη ζωή της μια υποτροφία για φοίτηση στην Δημοσιογραφία. Ήταν ένα επάγγελμα που σίγουρα της άρεσε για αυτό και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της. Με κλίση στο να γράφει άρθρα και όνειρο κάποια στιγμή να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. Στην ηλικία των 19 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με την υγεία και την ομορφιά, καθώς έχεις αποφοιτήσει από τρεις σχολές αισθητικής και ονυχοπλαστικής. Αυτόν τον κλάδο ακολουθεί πιστά εδώ και 6 χρόνια. Παράλληλα έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης και της πώλησης, γεγονός που δείχνει πόσο της αρέσει η επαφή με τον κόσμο αλλά κ την κοινωνικότητα της. Πάντα όμως σε συνδυασμό με την αισθητική. Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με διάφορες δουλειές, όπως γραμματική υποστήριξη σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε χώρο spa, καθώς έχει ασχοληθεί και με το baby sitting. Δραστήρια και ανεξάρτητη από μικρή ηλικία. Χόμπι της, η μουσική, η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και η τηλεόραση.