ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ……

 

Ανακυκλώνω τα βιβλία μου και τα χαρίζω σε αυτούς που τα χρειάζονται……

Τι κάνετε με τα παλιά βιβλία στη βιβλιοθήκη σας; Ο χώρος στα σπίτια μας είναι  πολύ περιορισμένος και επειδή αγαπάμε τα βιβλία συνεχώς αγοράζουμε νέα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουμε περισσότερο τον διαθέσιμοι χώρο.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε τα βιβλία τα οποία δεν έχουμε διαβάσει αλλά πιστεύουμε και ότι δεν πρόκειται να τα διαβάσουμε ποτέ ή με τα βιβλία που ψιλοδιαβάσαμε αλλά τελικά δεν μας άρεσαν;

Πολύ απλά!!! Μπορείτε να μας τα στείλετε και εμείς θα φροντίσουμε να βρουν τον αναγνώστη τους !!!! Στέλνουμε βιβλία μεταχειρισμένα – σε άριστη κατάσταση-  ή καινούρια εντελώς δωρεάν σε κάθε αναγνώστη που θα μας το ζητήσει. Αρκεί εγκαίρως να παρακολουθήσει τη δημοσίευση και να μας στείλει με email τα στοιχεία του. Το μόνο που επιβαρύνεται ο αναγνώστης είναι τα έξοδα αποστολής.

Το email επικοινωνίας και αποστολής είναι   creatarts20@gmail.com  

Για αυτό λοιπόν, πριν φτάσουμε στην έσχατη λύση της ανακύκλωσης  στον κάδο, ας αναρωτηθούμε σε ποιον θα μπορούν αυτά τα βιβλία να φανούν χρήσιμα. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράζουν βιβλία, ας τους χαρίσουμε λοιπόν εμείς αυτά που έχουμε διαβάσει ή δεν χρειαζόμαστε πλέον.

Βασική προϋπόθεση είναι τα βιβλία που θα μας στείλετε να είναι σε άριστη κατάσταση ώστε να μπορούν να χαριστούν.

Η αξία της φιλαναγνωσίας είναι ανεκτίμητη καθώς αποτελεί το εφαλτήριο για να ξεκινήσει κάποιος ένα ταξίδι στο χώρο της γνώσης αλλά και της φαντασίας. Αγαπώντας την ανάγνωση το άτομο έρχεται σε επαφή με ποικίλους κόσμους. Μετασχηματίζει τη σκέψη του και προσλαμβάνει την πραγματικότητα μέσα από διαφορετικές οπτικές.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η φιλαναγνωσία να καλλιεργηθεί από τη μικρή ηλικία του ατόμου. Αν το μικρό παιδί αγαπήσει το διάβασμα θα γίνει ένας ενήλικας που θα ταξιδεύει στο χώρο του βιβλίου.  Θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του, θα διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Θα βιώσει με έμμεσο τρόπο διαφορετικές εμπειρίες. Θα  αντικρίσει τον κόσμο και την κοινωνία της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της, μέσα από τα μάτια ενός άλλου ανθρώπου.

Εξίσου σημαντική είναι  η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στις μικρές ηλικίες.  Η ανάγνωση βοηθά στην καλλιέργεια της φαντασίας, οξύνει την σκέψη και την κρίση, βοηθά άρα τα παιδιά να σκεφτόμαστε πιο βαθιά και πιο πλατιά. Το παιδί καθώς ταυτίζεται με τους ήρωες των ιστοριών που διαβάζει (οι οποίες κουβαλούν πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά) βιώνει τις ποικίλες δυσκολίες που εκείνοι αντιμετωπίζουν και έτσι καλλιεργείται η πολυπόθητη ενσυναίσθηση, η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να ‘’μπει’’ στη θέση του άλλου. Επιπλέον, ο νεαρός αναγνώστης βρίσκει παρηγοριά σε προσωπικούς προβληματισμούς, διοχετεύει με τρόπο ανώδυνο έντονα συναισθήματα θυμού, ενοχών, άγχους και κατανοεί πως και οι συνομήλικοι του αισθάνονται συχνά με τον ίδιο τρόπο. Έρχεται σε επαφή με σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και σύγχρονα προβλήματα και γνωρίζει τις συνέπειές τους χωρίς το ίδιο το παιδί να τις υφίσταται και άρα, χωρίς να πληγώνεται.  Αποκτά άκοπα και ευχάριστα πληροφορίες και γνώσεις.