ΓΥΝΑΙΚΑ… ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΓΥΝΑΙΚΑ… ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ…


Γυναίκα! Μια λέξη πολλές ιδιότητες. Γεννιέσαι γυναίκα, εύκολο να το δηλώνεις, δύσκολο να είσαι. Ο λόγος γιατί εκτός από γυναίκα πρέπει να είσαι σύντροφός – μητέρα – κόρη – αδελφή – φίλη – εργαζόμενη καθώς και άλλους πολλούς ρόλους που ενσαρκώνεις καθημερινά. Καθ’ ότι από τη στιγμή που θα γεννηθείς θα κουβαλάς τον ρόλο της γυναίκας και όσα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό.
Ανέκαθεν η γυναίκα ήταν αυτή που κρατούσε το σπίτι, τον άντρα και τα παιδιά της χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορεί ο άντρας να ήταν αυτός που δούλευε και ζούσε την οικογένεια του, όμως όλα περνούσαν από τα χέρια της γυναίκας.
Δεν μένει ποτέ στάσιμη. Εξελίσσεται διαρκώς. Πλέον από νωρίς αποφασίζει για τον εαυτό της. Σπουδάζει – εργάζεται – γίνεται σύζυγος και μαμά.

Τόσοι πολλοί ρολόι για ένα μόνο άτομο και μέσα σε όλα αυτά χάνει τον πιο σημαντικό ρόλο. Η γυναίκα – ο εαυτός της. Προκειμένου να καλύψει τα πάντα ξεχνάει να φροντίσει τον εαυτό της. Παραμελεί τα θέλω της σε κάθε επίπεδο με αποτέλεσμα να έρχονται όλα σε τελευταία μοίρα.
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αδιαφορεί για τον εαυτό της και ένας τρόπος είναι αρχικά να κοιτάζει πρώτα τα δικά της θέλω και ύστερα κάθε τύπου υποχρέωση που έχει. Διότι αν η γυναίκα δεν φροντίσει τον εαυτό της επιτυχώς δεν θα μπορεί να φροντίσει κανέναν άλλον γύρω της. Σε κάθε περίπτωση και όσο και αν ακούγεται δύσκολο ή και κάποιες φορές εγωιστικό πρέπει να βρει αυτό που της χαρίζει η ζωή… Να ανακαλύψει ποια δραστηριότητα ή χόμπι μπορεί να ομορφύνει την καθημερινότητα της. Για αυτό, ας βάλει ως στόχο κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί να έχει κάνει έστω ένα πράγμα για εκείνη, κάτι που θα την γεμίζει και ψυχικά και σωματικά.
Θα υπάρξουν πολλοί που ίσως προσπαθήσουν από αντίδραση να την αποτρέψουν από αυτό, είτε εγωιστικά, είτε γιατί θα τους φανεί παράξενο… Το σημαντικό είναι κάθε γυναίκα να θυμάται πως γεννήθηκε και άνθρωπος και αξίζει τα πάντα!


Κρατώντας τον χαρακτήρα της, θα καταλάβει και η ίδια αλλά και οι γύρω της πως όσο πιο χαρούμενη και γεμάτη είναι τόσο πιο πολλά θα μπορεί να δώσει. Σκοπός του καθετί που κάνει είναι να παραμείνει και να είναι ΓΥΝΑΊΚΑ. Όλοι έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που αγαπάμε, που τους βάζουμε προτεραιότητα κάθε μέρα και περισσότερο. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε τον ρόλο που μας έδωσε η φύση.
Μακροπρόθεσμα, μόνο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα. Πιστέψτε με!
Μπορεί να τα έθεσα λιγάκι πιο γενικά.. Θα επανέλθω όμως αναλύοντας κάθε πτυχή του ρόλου της…
Ας γνωρίσουμε λοιπόν τη ΓΥΝΑΙΚΑ…

 

Γκιώνη Βαλάντια
Beauty Editor

Προηγούμενο άρθροΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ vs COVID 19, Δρ. ΟΥΔΑΤΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Επόμενο άρθροΗ θεατρική ομάδα του Ν. Παπαγεωργίου μοίρασε χαμόγελα …
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.