ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΝΩΡΙΣ

Δέκα λόγοι για να μην πάθετε κατάθλιψη τώρα που νυχτώνει νωρίς


Αν είστε από τους ανθρώπους που παθαίνετε κατάθλιψη όταν τα ρολόγια επιστρέφουν στο χειμερινό πρόγραμμα και ο ήλιος βασιλεύει την ώρα που το καλοκαίρι απολαμβάνατε το απογευματινό μπάνιο σας, μην απελπίζεστε.  

Η αλήθεια είναι ότι κάθε εποχή έχει τα πλεονεκτήματά της κι αντί να γκρινιάζετε για τις μη αναστρέψιμες καταστάσεις, την έλευση του χειμώνα και την κατάθλιψη που πιστεύετε ότι τον συνοδεύει, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε το ποτήρι σας μισογεμάτο.
Οι 10 λόγοι που δεν χρειάζεται να μελαγχολείτε τώρα που η νύχτα έρχεται πιο νωρίς και ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, είναι οι εξής:
Επιτέλους, δεν χρειάζεται να πάει 8 το πρωί για να ξημερώσει.
Ήρθε η ώρα να σταματήσετε τη γκρίνια που το ξυπνητήρι σας βγάζει βίαια από την ευδαιμονία των ονείρων σας. Το πρωινό ξύπνημα είναι θετικό για τον οργανισμό, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ σας κάνει πιο δραστήριους, πιο επιμελείς και περισσότερο δημιουργικούς. Επίσης πολύ βασικό είναι ότι το πρωινό ξύπνημα μειώνει το στρες, καθώς σύμφωνα με άλλη έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο, όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί βλέπουν πιο αισιόδοξα την καθημερινότητά τους. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι πλέον το πρωινό ξύπνημα λούζεται στο φως, δεν υπάρχει κανένας λόγος για χουζούρι, αντίθετα δεκάδες για να… αδράξετε τη μέρα. Carpe diem!
Ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθείτε την αξία του ζεστού, πρωινού ντους.
Ίσως από τις σίγουρες απολαύσεις του χειμώνα είναι το πρωινό, καυτό ντους. Και για όσους σας πιπιλίζουν το μυαλό ότι το κρύο νερό σφίγγει το δέρμα, μπορείτε κάλλιστα να τους απαντήσετε ότι το ζεστό ντους διώχνει την ένταση και χαλαρώνει τους δύσκαμπτους μυς, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνης και συμβάλλει στη μείωση του άγχους. Επιπλέον εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, αφού «ανοίγει» τις ρινικές οδούς.

Διαβάστε περισσότερα: Δέκα λόγοι για να μην πάθετε κατάθλιψη τώρα που νυχτώνει νωρίς

Προηγούμενο άρθροΟ ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟ BLOCK 33
Επόμενο άρθροΜΗΤΕΡΑ-ΚΟΡΗ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.