ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

10+1 παραστάσεις που θα δούμε μέχρι τα Χριστούγεννα

Μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται μία άκρως θεατρική περίοδος για την Θεσσαλονίκη, αφού εξαιρετικές παραγωγές περιμένουν να παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη και να μας ταξιδέψουν σε ιστορίες, ερμηνείες και ταλαντούχους ανθρώπους που δημιουργούν θέατρο.

“Η μητέρα του σκύλου”: Από τις 3 Δεκεμβρίου, το βραβευμένο έργο του Παύλου Μάτεσι, «Η μητέρα του σκύλου», ανεβαίνει στο Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16) από την ομάδα Male Di Luna, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Ρουμελιώτη.
“Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”: Στο σπίτι όπου πενθούν η Μπερνάρντα και οι πέντε κόρες της, την ίδια τη ζωή και τις χαρές της, θα βρεθούν από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (21.00) όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το κορυφαίο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία της αξιόλογης Εύης Σαρμή και μετάφραση του Νίκου Γκάτσου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού στις διαδικτυακές του προβολές τον περασμένο Ιούνιο και τώρα θα το συναντήσει δια ζώσης σε μια ατμοσφαιρική παράσταση που ταιριάζει στο έργο του Λόρκα. 
“Αρίστος”: Η sold out βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας συγκεντρώσει την ευρεία αποδοχή του κοινού και των κριτικών, έρχεται στην πόλη για 4 ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία στις 6-7 και 13-14 Δεκεμβρίου.
“Ο Γαργαληστής”: Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, ζωντανεύει ανανεωμένο στην παιδική σκηνή του  θεάτρου Αυλαία. Αυτή τη φορά με νέα πλοκή, ενορχήστρωση και ευρηματικούς διαλόγους, τέσσερις ετερόκλητες επιθεωρήτριες, οι οποίες αγνοώντας το σχέδιο του Γαργαληστή, τον κυνηγούν κατά πόδας με σκοπό να ανακαλύψουν τι ακριβώς σκαρώνει…
“Κάθε Τρίτη με τον Μόρι”: Ο Γρηγόρης Βαλτινός επανέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα  στα θεατρικά δρώμενα  με τον ρόλο του Morrie Schwartz, που του χάρισε το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου πριν από δύο χρόνια. Επί σκηνής συναντά για ακόμη μια φορά τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει  ο  πολυσχιδής Νικορέστης Χανιωτάκης που φέτος άνοιξε πολλά θεατρικά μέτωπα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο Αριστοτέλειο θέατρο, ζωντανεύει  μέχρι και τις μέρες των Χριστουγέννων, η πραγματική ιστορία του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz.
“Η Δολοφονία του Μαρά”: Σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη και μουσική της Δήμητρας Γαλάνη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για πρώτη φορά, ανεβάζει με έναν εξαιρετικό σαρανταμελή θίασο την «Δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
“Frankie & Johnny”: Από τις 6 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου (κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:30), το δημοφιλές έργο του βραβευμένου Terrence McNally, “Frankie & Johnny”, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από την εταιρία θεάτρου Monks, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλάκου.
“Βαβυλωνία”: Το θεατρικό έργο «Βαβυλωνία» του Δημήτρη Κ. Βυζαντίου, παρουσιάζει το ΚΘΒΕ από τον περασμένο Οκτώβρη έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός στη Μονή Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου.
“Ο Καρυοθραύστης”: «Ο Καρυοθραύστης» η σχεδόν, μυθική παράσταση μπαλέτου έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 12 και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τις χορογραφίες από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας.
“Bonsai. Ιστορίες για το Βέλος του Χρόνου”: Η θεατρική ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα» παρουσιάζει ένα πρωτότυπο έργο, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου, που, μιλώντας με τρυφερότητα και χιούμορ για το εφήμερο της ύπαρξης (το βέλος του χρόνου), μας προσκαλεί να δούμε την ομορφιά της ζωής σε όλα της τα στάδια, τονίζοντας τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας. Η θεατρική παράσταση «Bonsai. Ιστορίες για το Βέλος του Χρόνου», ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Αμαλία από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021.
“Don Giovanni”: Η συγκλονιστική και αριστουργηματική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μοτσαρτ, Ντον Τζιοβάννι, που παρουσιάζεται από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό με δελτία εισόδου!

Read more at: https://parallaximag.gr/agenda/101-parastaseis-pou-tha-doume-mechri-ta-christougenna

Προηγούμενο άρθροΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ, ELENA’S FOOD TRIPS
Επόμενο άρθροΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.