Κάντο να Συμβεί…. Νο 4
Όταν ο φόβος μας κρατάει πίσω…..

Έχουμε ακούσει πολλά και έχουμε διαβάσει ακόμη περισσότερα για το πώς μπορούμε να ζήσουμε αυθεντικά και να απελευθερωθούμε από τις αλυσίδες που κρατούν τη ζωή μας πίσω.
Αυτή τη φορά θα εστιαστούμε σε ένα πολύ σημαντικό τομέα, σε ένα πολύ γνώριμο συναίσθημα, το φόβο.
Βλέπετε, οι περισσότεροι άνθρωποι που αισθάνονται κολλημένοι ή δυστυχισμένοι στη ζωή τους θέλουν πραγματικά να κάνουν μια αλλαγή, να προχωρήσουν σε κάτι διαφορετικό.
Θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να δημιουργήσουν μια ζωή που να τους γεμίζει και να ευθυγραμμίζεται με τις βασικές επιθυμίες και ανάγκες τους.
Αλλά είναι δύσκολο και πολλές φορές τρομαχτικό να ξεφύγεις, να ξεγλιστράς από την κανονικότητα, να βγαίνεις από την ασφάλεια και τη σιγουριά, από τη Ζώνη Άνεσής σου…
Αυτός ο φόβος είναι πραγματικός και έχει δέσει άγκυρα στις ζωές πολλών από εμάς.
Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε;
Κάντε ένα βήμα τη φορά.
Αναγνωρίστε τον φόβο και αποδεχτείτε ότι είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που συνήθως παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονων αλλαγών.
Και αν μπορείτε, συμβιβαστείτε μαζί του προσωρινάΑγκαλιάστε τους φόβους σας…ίσως, κάτι θέλουν να σας πουν.. αποκωδικοποιήστε τα μηνύματα που σας στέλνουν..
Όταν βιώνω φόβο, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι σημάδι πραγματικής προόδου. Περνάω τα όριά μου και διευρύνω τους ορίζοντές μου.
Αγκαλιάζω τον φόβο από τον οποίο κάποτε έτρεχα.
Αλλά όταν ο φόβος γίνεται έντονος και σταθερός, υποχωρώ και κάνω μικρά βήματα. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι στην άλλη πλευρά του φόβου είναι όλα όσα ονειρεύομαι, αλλά δεν μπορώ να φτάσω εκεί μέσα σε μια νύχτα. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί να προκαλώ τον εαυτό μου καθημερινά.
Λοιπόν, είστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο βήμα;
Είναι ο φόβος αυτό που σας εμποδίζει να γνωρίσετε τον πραγματικό σας εαυτό και να ζήσετε αυθεντικά;
Αν ναι, πάρτε μια βαθιά ανάσα.
Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας μέσα σε μια στιγμή…
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά βήματα, απλώς αλλάζοντας ελαφρώς την προοπτική σας.
Έτσι, μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να “ανοίξει” μπρος σε έναν ολόκληρο κόσμο νέων δυνατοτήτων, νέων ευκαιριών, στον κόσμο που εσείς ονειρεύεστε..
Προσπαθήστε το και…. Κάντε το να Συμβεί…
Πηγή
Fear—A Positive Potential: Classic Explanation And New Elucidation, Shamaila Dodhy

 

Προηγούμενο άρθροΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη
Επόμενο άρθροΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ, ΤΟΥ ΤΣΙΜΑΡΑ ΤΖΑΝΑΤΟΥ
ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ ΕΛΠΙΔΑ
Η Παπαδανιήλ Ελπίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ροδολίβος Σερρών. Σπούδασε λογοθεραπεία και ειδική αγωγή. Έκανε τα πρώτα συγγραφικά της βήματα με το παιδικό παραμύθι ¨Εφήμερο, Αναζητώντας το νόημα της ζωή¨ . Αρθρογραφεί στο www.psychology.gr Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του GRDiscovery Radio και υπεύθυνη του τομέα GRD Arts. Έχει εργαστεί σε δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του Κεδιβιμ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.