ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΑΥΤΟΥ ΩΣ ΦΩΝΗ ΥΔΑΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ/ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ..

“Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών / Mια Αποκάλυψη”
20, 21 Αυγούστου 2023
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Ώρα έναρξης: 21.15

Γιώργος Μουλουδάκης: Σύλληψη, σχεδιασμός, σενάριο, επιλογή αποσπασμάτων της Αποκάλυψης, συμπληρωματικά κείμενα, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, επιλογή έργων-δανείων και ζωντανή εκτέλεσή τους, κλασική και μίντι κιθάρα, συνδιαμόρφωση ηχητικών και εικαστικών τοπίων.
Σοφία Χιλλ: Εκφορά κειμένων, κινηματογραφημένες μάσκες-αναφορές σε πορτραίτα εκλιπόντων και εκκλησιαστικούς τόπους. Το αποτύπωμα ενός δυστοπικού σύμπαντος και του πόθου απελευθέρωσης από αυτό. Το σύμβολο ενός όντος που σε στιγμές κρίσης μεταμορφώνεται σε τιμωρός και τιμωρούμενος.
Βασίλης Κουντούρης: Δημιουργία εικαστικών τοπίων και λοιπών υλικών των τριών παράλληλων προβολών της παράστασης, κινηματογραφήσεις, ηχητικός σχεδιασμός, προετοιμασμένες διαμορφώσεις ήχου και εικόνας, υπεύθυνος προβολών.
Κώστας Μπώκος: Ηχητικός σχεδιασμός, ηχογραφήσεις/μίξεις κειμένων και προετοιμασμένων ηχητικών τοπίων, δημιουργία τετραφωνίας στον χώρο, συνδιαμόρφωση ηχητικού σεναρίου, υπεύθυνος ήχου παράστασης.
Studio 19st: Sound editing, video editing, σύστημα surround, video installation.
ΑΜΚΕ: ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ
Με εκκίνηση την Αποκάλυψη του Ιωάννη και με ψηφιακές μεταλλάξεις πορτραίτων Φαγιούμ, η παράσταση πολυμέσων “Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών / Mια Αποκάλυψη” ψηλαφεί το ψυχικό τραύμα της εξακολουθητικά επικείμενης μες στους αιώνες καταστροφής, που στις μέρες μας βαφτίζεται κλιματική κρίση.
Χρησιμοποιούνται πολλαπλές προβολές, surround ήχος, σε πραγματικό χρόνο διαμόρφωση οπτικοακουστικών ψηφίδων, δρώσα επί των προβολών ηθοποιός (Σοφία Χιλλ), ζωντανή μουσική (Γιώργος Μουλουδάκης), αντιμαχόμενοι επιστημονικοί διάλογοι, ιερά κείμενα, πολύγλωσσες καταγραφές λειτουργικών ανά την υφήλιο τελετών, καθώς και μια αιρετική εκφορά λόγου της ηθοποιού στις προβολές, παράλληλα με αντίστοιχα απρόσμενη χρήση ηχητικών τοπίων από τον Γ. Μουλουδάκη και το Studio 19st (Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης).
Η παράσταση θεμελιώνεται στη θέση πως ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο, μα ένας ακόμα φιλοξενούμενος, αυτού του σύμπαντος, και πως η κλιματική κρίση είναι μια ουρανομήκης ευκαιρία εμπέδωσης στον παρόντα χρόνο μιας κουλτούρας Ιερού Ακατάλυτου για το κοινό μας σπίτι.

ΠΗΓΗ: https://www.kalitheasi.gr/mousiki/mousika-nea/12084-kai-i-foni-aftoy-os-foni-ydaton-pollon-mia-apokalypsi?fbclid=IwAR0Y-0BiPRs539OF263VJnpAMIu9xm7kAZVarK1XzLwZZ_QfQHaanK8ldw4

Προηγούμενο άρθρο“ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ 2023”
Επόμενο άρθροΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ & ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.