ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΤΙ, ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ;

«Μένουμε σπίτι».. Τι, έτσι απλά;

Σίγουρα το ‘ μέσα στο σπίτι’ έχει αρχίσει να σου σπάει τα νεύρα. Σαφώς και δεν λείπουν οι στιγμές που όχι απλά βαριέσαι, αλλά δεν βρίσκεις ούτε έναν λόγο να σηκωθείς από τον καναπέ σου. Για αυτό όμως είμαι εγώ εδώ, προτείνοντάς σου διάφορους τρόπους για να γεμίσεις τον άπλετο χρόνο σου.
Άκου μουσική. Ξεκινάω με αυτό καθώς με βρίσκεις λάτρη της μουσικής. Είναι όμορφο και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό το να ακούς την μουσική που σου αρέσει. Μην σταματάς όμως εκεί! Είναι ευκαιρία να ανακαλύψεις και άλλα είδη μουσικής που ίσως δεν ήξερες ότι σου αρέσουν. Αν και αυτό όμως δεν σε καλύψει απόλυτα, σου έχω και άλλη ιδέα. Άκου ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εκεί εκτός από τα διάφορα είδη μουσικής θα μπορείς να ακροαστείς και ζωντανές εκπομπές που σίγουρα θα φτιάξουν τη διάθεση σου.


Μαγείρεψε. Ήρθε η στιγμή όπου θα εξελίξεις την μαγειρική σου. Ψάξε συνταγές αλμυρές ή γλυκές και ξεδίπλωσε το ταλέντο που κρύβεται μέσα σου. Φτιάξε φαγητά η γλυκά που δεν έχεις ξανά φτιάξει, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για σίγουρα αποτελέσματα. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά!
Κάνε γυμναστική. Σίγουρα δεν ξετρελάθηκες με αυτό. Εκτός από ιδέες όμως έχω και επιχειρήματα. Αφού έχεις μαγειρέψει ωραία κάποιος πρέπει να τα φάει κιόλας. Κρίμα δεν είναι όλα αυτά να γίνουν «ψωμάκια» στους γλουτούς σου; Οπότε κάνε λίγη γυμναστικούλα, να ξεπιαστείς και εσύ και ο καναπές σου.
Κάνε ένα spa yourself. Μια καλή ιδέα είναι να περιποιηθείς τον εαυτό σου… ( σιγά μην δεν έβρισκα τρόπο εγώ, να τρυπώσω στην καθημερινότητα σου την περιποίηση). Αρχικά κάνε ένα ζεστό αφρόλουτρο με ωραίες μυρωδιές, άναψε κεράκια και χαλάρωσε όσο μπορείς. Συνέχισε με έλαια στα μαλλιά σου και κρεμούλες σε όλο σου το σώμα. Η σωστή ενυδάτωση πρέπει να σου γίνει τρόπος ζωής. Μην παραμελείς ποτέ το δερματάκι σου!
Πειραματίσου με το στυλ σου. Ποτέ δεν είναι αργά να δεις και άλλες οπτικές στην εμφάνιση σου. Συγκέντρωσε τα ρούχα σου και ξανά ταίριαξέ τα όλα μεταξύ τους. Αυτή τη φορά διαφορετικά. Έτσι και θα ανανεωθείς ανέξοδα και επιτέλους θα βάλεις μία τάξη στην ντουλάπα σου! Ευκαιρία λοιπόν τώρα στο σπίτι να φορέσεις και λίγο περισσότερο τις ωραίες σου φόρμες. Δεν είναι ανάγκη να φοράς πιτζάμες. Ίσα ίσα που θα νιώθεις πιο περιποιημένη και όμορφη.


Διάβασε ένα βιβλίο. Όχι έτσι απλά! Βάλε ένα ποτήρι κρασί, άναψε δύο- τρία κεράκια και διάλεξε ένα ωραίο βιβλίο να γεμίσεις εποικοδομητικά τον χρόνο σου. Ασφαλώς θα σε χαλαρώσει αλλά θα έχει περάσει και η ώρα σου πιο όμορφα από το να κοιτάς άνευ λόγου το ταβάνι!
Δεν είναι λίγες οι στιγμές που απελπιζόμαστε με τους φόβους μας και τις ανασφάλειες μας. Καθώς και η περίοδος που διανύουμε συνεχίζει να είναι δυσάρεστη. Φρόντισε όμως πρώτα την ψυχή σου, τον εσωτερικό σου κόσμο και σου υπόσχομαι πως η εξωτερική σου εμφάνιση θα λάμπει! Μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου!

Επιμέλεια κειμένου
Γκιώνη Βαλάντια
Αρθρογράφος, Συνεργάτης COA

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ
Επόμενο άρθροΝΟΗΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ-ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΔΑΒΛΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΚΙΩΝΗ ΒΑΛΑΝΤΙΑ
Βαλάντια Γκιώνη, Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 3 Ιουνίου 1994. Κατάγεται από το Ηλιόκαστρο Αργολίδας όπου και μεγάλωσε. Μέχρι την Β’ τάξη του Δημοτικού πήγε σχολείο στο χωριό της Ηλιόκαστρο και συνέχισε τον κύκλο του σχολείο στην Ερμιόνη, στο Γενικό Λύκειο. Από μικρή είχε κλίση στα φιλολογικά μαθήματα, με αγαπημένο μάθημα την έκθεση, όπου και βραβεύθηκε στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου, για το καλύτερο κείμενο. Σπούδασε Χρηματοοικονομική λογιστική στο ΑΤΕΙ του Πειραιά για 3 χρόνια καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρώσει για τον λόγο ότι δεν ήταν κάτι που τελικά ήθελε να ακολουθήσει. Ξαφνικά μπήκε στη ζωή της μια υποτροφία για φοίτηση στην Δημοσιογραφία. Ήταν ένα επάγγελμα που σίγουρα της άρεσε για αυτό και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της. Με κλίση στο να γράφει άρθρα και όνειρο κάποια στιγμή να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο. Στην ηλικία των 19 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με την υγεία και την ομορφιά, καθώς έχεις αποφοιτήσει από τρεις σχολές αισθητικής και ονυχοπλαστικής. Αυτόν τον κλάδο ακολουθεί πιστά εδώ και 6 χρόνια. Παράλληλα έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης και της πώλησης, γεγονός που δείχνει πόσο της αρέσει η επαφή με τον κόσμο αλλά κ την κοινωνικότητα της. Πάντα όμως σε συνδυασμό με την αισθητική. Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με διάφορες δουλειές, όπως γραμματική υποστήριξη σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε χώρο spa, καθώς έχει ασχοληθεί και με το baby sitting. Δραστήρια και ανεξάρτητη από μικρή ηλικία. Χόμπι της, η μουσική, η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και η τηλεόραση.