Τη σκυτάλη της ακρίβειας αναλαμβάνουν τα σχολικά είδη

School and office supplies on the blue pastel background. Back to school concept on September day. Flat lay. Free space.

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η ακρίβεια για τους Έλληνες καταναλωτές. Μετά τις αυξήσεις σε τρόφιμα και βασικά είδη τη σκυτάλη παίρνουν τα σχολικά είδη με τους γονείς να γονατίζουν οικονομικά στις αυξήσεις των αντίστοιχων προϊόντων.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, διεξήγαγε ακόμα μία έρευνα σε τιμές προϊόντων και πιο συγκεκριμένα σε σχολικά είδη, απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό που απαρτίζεται και από τέκνα που φοιτούν στις υποχρεωτικές βαθμίδες εκπαίδευσης.
Για την έρευνα ελέγχθηκαν 174 προϊόντα ενώ έγινε σύγκριση των τιμών για τα έτη 2022 και 2023 και διαπιστώθηκαν τα εξής:
Από τα 174 προϊόντα που ελέγχθηκαν αυξήθηκε η τιμή στο 52,87% αυτών ενώ σταθερή παρέμεινε η τιμή για το 28,16%. Μείωση παρατηρήθηκε στο 18,97% των ειδών.
Οι αυξήσεις που εντοπίστηκαν κυμαίνονται από 0,91% έως 34,21%
Από τα προϊόντα που δέχτηκαν ανατιμήσεις, σε ποσοστό 44,57% η αύξηση ξεπέρασε το 10% (από 10,00%-34,21%)
Οι μειώσεις στις τιμές των σχολικών κυμαίνονται από 0,37% έως 20,41%
Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο στο ατελείωτο σπιράλ ανατιμήσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα ευρείας και μαζικής κατανάλωσης. Είναι προφανές ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι λειτουργούν με ένα νομοθετικό πλαίσιο που απειλεί υποτυπώδεις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους, δεν επαρκούν πλέον. Η κεντρική Διοίκηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την κατάσταση αυτή, αδυνατώντας να παρέμβει επαρκώς.
Από τη μεριά μας, με τις καθημερινές δράσεις, τις έρευνες, τις καταγγελίες και τις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μας, θα είμαστε παρόντες κάθε στιγμή, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις αυξομειώσεις των σχολικών ειδών:
Διαβάστε εδώ: https://eeke.gr/ti-skytali-tis-akriveias-analamvanoun-ta-scholika-eidi/

Προηγούμενο άρθρο“ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ”, ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Επόμενο άρθροΜΟΝΟΓΟΝΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ… ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ ΕΛΠΙΔΑ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.