ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, ELENA’S FOOD TRIPS

Τάρτα κολοκύθα με πλούσια κρέμα κιγιέ

Σήμερα τάρτα με πλούσια κρέμα κολοκύθας και ιταλική μαρέγκα κατά κόσμον κιγιέ. Γενικά έχω αδυναμία στις μαρέγκες και με πολλή χαρά σας δίνω σήμερα τη συνταγή του αλλά σας εφιστώ την προσοχή, χρειάζεται δυνατό μίξερ και θερμόμετρο για να γίνει εύκολη η διαδικασία! Διαφορετικά παραλείψτε αυτό το στάδιο και αντικαταστήστε το με απλή σαντιγί. Εάν μπείτε όμως στη διαδικασία, σας εγγυώμαι πως θα σας αποζημιώσει το αποτέλεσμα γιατί η γεύση είναι κυριολεκτικά εφάμιλλη ζαχαροπλαστείου!
Για τη βάση
150 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
280 γρ αλεύρι για κάθε χρήση @myloiagiougeorgiou
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτετε αβγό, αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν, στη συνέχεια βάζετε και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί εύπλαστη ζύμη. Είναι έτοιμη όταν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου. Κλείνετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσετε με την κρέμα. Αφαιρείτε, ανοίγετε σε φύλλο με τη βοήθεια λαδόκολλας και βάζετε σε φόρμα 24 εκ. Τοποθετείτε την κρέμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25’- 30’. Όταν κρυώσει καλά, γαρνίρετε με μαρέγκα.
Για την κρέμα:
Δείτε την παρασκευή της στη συνταγή του μιλφέιγ κολοκύθας.
Για την ιταλική μαρέγκα
120 γρ λεύκωμα
240 γρ ζάχαρη
50 ml νερό
1 βανιλίνη
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και αφαιρείτε όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 116 -118 βαθμούς. Αυτό εάν δεν έχετε θερμόμετρο το βλέπετε βρέχοντας με παγωμένο νερό το δάχτυλο σας και βουτώντας το στιγμιαία στο σιρόπι, βλέποντας πως σχηματίζονται νήματα. Παράλληλα χτυπάτε στον κάδο του μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα το λεύκωμα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να αποκτάει λευκό χρώμα. Τότε ρίχνετε το σιρόπι σταδιακά σε λεπτό κορδόνι χαμηλώνοντας την ένταση στο μισό και χτυπώντας για αρκετή ώρα μέχρι να το αφομοιωθεί και να κρυώσουν τα τοιχώματα του κάδου. Βάζετε στο ψυγείο και γαρνίρετε όταν τελειώσουν και τα υπόλοιπα στάδια.
Στείλτε μου σχόλια και εντυπώσεις!!