ΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ από την ομάδα «Εν Δυνάμει»

ΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ ,

από την ομάδα «Εν Δυνάμει»

 

Τα Ερωτευμένα Άλογα από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το ΚΘΒΕ πιστό στην κοινωνική του πολιτική, καλπάζουν ξανά στην Θεσσαλονίκη.

Μετά και τη θριαμβευτική τους παρουσία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, τον Ιούνιο του 2022,  τα Ερωτευμένα Άλογα συνεχίζοντας το ταξίδι τους επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για 5 μόνο παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών  στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ στις 14, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και στις 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» , 14, 15, 16, 17, 18 Σεπτεμβρίου 2022

Η παράσταση

Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της ομάδας «Εν Δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας.

Η  παράσταση Ερωτευμένα Άλογα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, είναι μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ                         

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης, τηλ: 6977 411 991

Email: apoliapis@gmail.com 

Προηγούμενο άρθροΚάντο να συμβεί…Νο 3 Μοναξιά, εχθρός ή ευκαιρία για αναστοχασμό;
Επόμενο άρθροΆγιος Φανούριος, ο σύμμαχός μας στα απολεσθέντα..
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.