ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΟΞΙΑΣ, ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΜΑΡΙΔΟΥ

«Τα Χριστούγεννα της οξιάς», από την Ελίνα Μαρμαρίδου και τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

«Τα Χριστούγεννα της οξιάς» είναι ο τίτλος του νέου παιδικού βιβλίου της Ελίνας Χ. Μαρμαρίδου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε εικονογράφηση της Βασιλικής Τσανάκη.

Πρόκειται για «ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, και όχι μόνο. Μια ιστορία επίκαιρη για κάθε εποχή του χρόνου, με οικολογική συνείδηση και μηνύματα αγάπης, αφιερωμένη στη Φύση και την προστασία της, την υγεία και ισορροπία, την ελπίδα, την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, τη συνεργασία, τη χαρά της καρδιάς, τη χαρά της προσφοράς», όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο. Σχ. 21χ29 εκ. , Σελ. 40, μαλακό εξώφυλλο, ISBN 978-960-644-121-9

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία

 

Ελίνα Χ. Μαρμαρίδου

 Η Ελίνα Χ. Μαρμαρίδου γράφει ποίηση και συνήθως έμμετρα παραμύθια. Μεταφράζει η ίδια τον εαυτό της στα γαλλικά. Έχει κάνει τις σπουδές της στο Στρασβούργο και το Παρίσι. Είναι διδάκτωρ μεταφρασιολογίας της Ανώτατης Σχολής Διερμηνέων και Μεταφραστών E.S.I.T. της Νέας Σορβόνης. Είναι επίσης ενεργειακή θεραπεύτρια και δασκάλα Ρέικι. Γράφει τα βιβλία της με διαλογισμό.

Στο παρελθόν ήταν μεταφράστρια κυρίως παιδικών, αλλά και άλλων βιβλίων. Έχει μεταφράσει πάνω από 50 για εκδοτικούς οίκους. Έχει παραδώσει σεμινάρια μετάφρασης έμμετρου παραμυθιού και ποίησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει γαλλικά σε δημοτικά σχολεία.

Έχει γράψει στίχους για παιδικό CD. Έχει εκδώσει 16 ποιητικές συλλογές, από τις οποίες η 1 είναι για παιδιά. Επίσης, 1 ποιητική νουβέλα με χαρακτηριστικά παραμυθιού για μεγάλους και άλλα 4 παιδικά παραμύθια. Το ένα από αυτά έχει γίνει μπεστ σέλερ στην Ελλάδα και κυκλοφορεί σε γαλλική μετάφραση της ίδιας από εκδοτικό οίκο του Βελγίου. Έχει πάρει μέρος σε ανθολογίες παραμυθιού και ποίησης. Έχει βραβευτεί από τον Σύλλογο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Βασιλική Τσανάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ, όπου εστίασε με τη διπλωματική εργασία της στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου και στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτή. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια ζωγραφικής για παιδιά και κατασκευών με διάφορα υλικά. Δουλεύοντας κάποια χρόνια σε δημοτικά σχολεία και ερχόμενη σε επαφή με τα παιδιά, ξεκίνησε να δημιουργεί παιδικές εικονογραφήσεις και να ταξιδεύει στους μαγικούς κόσμους της φαντασίας των παιδικών βιβλίων.

ΠΗΓΗ:https://www.politismika.gr/2021/11/10/

Προηγούμενο άρθροΝΕΦΕΛΏΔΗΣ Ο ΚΑΙΡΌΣ, ΜΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ
Επόμενο άρθρο“AGORA – Cultural Diplomacy Youth Forum”: Forum Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.