ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Την τιμητική διάκριση του επαίνου απέσπασε το θεατρικό έργο της Τζένης Κοσμίδου “Σκοτεινός Πατέρας” στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού έργου που διοργάνωσε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Το εν λόγω θεατρικό έργο είναι ένα ιδιαίτερο ψυχόδραμα που σκοπό έχει μέσα από την προβολή μιας ομολογουμένως, αρκετά ακραίας ιστορίας, να ωθήσει το κοινό στο να αντιληφθεί τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει τόσο ο ατέρμονος κύκλος της ενδοοικογενειακής βίας, όσο και η σιωπή του περίγυρου η οποία μεταφράζεται άλλοτε ως συνενοχή και άλλοτε, ακόμα και ως ηθική αυτουργία.

Η δημιουργός αφιέρωσε το θεατρικό έργο «Σκοτεινός Πατέρας» και τη τιμητική διάκριση που απέσπασε στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και  μέντορά της, σκηνοθέτη Ιωάννη Λάμπρου, ο οποίος, αν και έφυγε πολύ νέος, άφησε πίσω του μεγάλο καλλιτεχνικό έργο, ως  παρακαταθήκη για τους νεότερους.

Προηγούμενο άρθροΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ CREME BRULEE, ELENA’S FOOD TRIPS
Επόμενο άρθροΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ, ” ΘΗΛΙΑ”
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.