“ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”

Ανοίγει και πάλι η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών (video)

Με μία επιβλητική τελετή που αντανακλούσε το μεγαλείο του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού, η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ, άνοιξε και πάλι.

Η έκτασή της λεωφόρου, μήκους 2.700 μέτρων, αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο.

Στην αρχαία πρωτεύουσα της άνω Αιγύπτου με τα μοναδικά μνημεία της εποχής της ακμής της 11φαραωνικής δυναστείας και στην «Οδό των Θεών» που πλαισιώνουν ως προστάτες οι πέτρινες σφίγγες, πρώτος ξεναγήθηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια και μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τη μαγεία της αρχαίας και σύγχρονης Αιγύπτου, διηγούνται την ιστορική πορεία ανάδειξης της πόλης κρυμμένης κάτω από τόνους άμμου και την διάσωση μέσα στο χρόνο της πομπής των ιερέων της αρχαίας Αιγύπτου με λέμβους από το ναό των Θεών στο Λούξορ προς το Καρνακ.

Το σημερινό Λούξορ δεν είναι μόνο ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο προβάλει το μεγαλείο της αρχαίας Αιγύπτου σε όλη του τη λάμψη, αλλά και μοναδικός ελκυστικός προορισμός για κάθε επισκέπτη.

ΠΗΓΗ:«Το μονοπάτι των θεών» – Ανοίγει και πάλι η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών (video) | ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροCUPCAKS RED VELVET, ELENA’S FOOD TRIPS
Επόμενο άρθροΗ ΖΩΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.