ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ELENA’S FOOD TRIPS

Φιλετάκια με μπούτι κοτόπουλο

Σας έχω πει πόσο αγαπάω την ασιατική κουζίνα και αν δεν σας το είχα πει θα το έχετε καταλάβει! Παρασκευές stir fry και όχι μόνο φιλοξενούνται τακτικά στο σπίτι μου! Σήμερα σας δίνω συνταγή για φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο συνοδευόμενα με δύο υλικά που κάνουν όλη την διαφορά στο πιάτο. Αυτά είναι τα εξωτικά μανιτάρια της εταιρίας @manitaria_kechagia τα οποία είναι εισαγωγή από την Κίνα, τόσο εύγευστα και χαριτωμένα που πρέπει να τα ψάξετε εάν θέλετε την αναβάθμιση στο πιάτο σας. Καθώς και Κάσιους. Ταιριάζουν και τα δύο τόσο πολύ! Πάμε να το δούμε και περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Για το stir fry με κοτόπουλο, μανιτάρια και κάσιους θα χρειαστείτε:
500 γρ φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
1 συσκευασία εξωτικά μανιτάρια @manitaria_kechagia
1 κ σ τζίντζερ ψιλοκομμένο
80 γρ ανάλατα κάσιους
1 κ σ νισεστέ
5-6 κ σ soy sauce προτιμήστε αυτή με το λιγότερο αλάτι
2 κ σ oyster sauce
2 κ σ σησαμέλαιο, το ασιατικό
2-3 κ σ μίριν
2 κ σ ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι ή wok σοτάρετε μερικά λεπτά το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα κάσιους, τα μανιτάρια και το τζίντζερ. Σε ένα μπολ βάζετε τον νισεστέ καθώς και όλα θα υγρά υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ στο τηγάνι και ανακατεύετε. Έχετε το νου σας γιατί δένει πολύ γρήγορα η σάλτσα. Μόλις δείτε πως έχει δέσει, αφαιρείτε και σερβίρετε κατά προτίμηση με ρύζι basmati που του ταιριάζει πολύ!
Τόσο εύκολη παρασκευή και πραγματικά απίστευτα γευστική. Αρκεί να σας πω πως από την πρώτη περίοδο καραντίνας που σταματήσαμε τις εξορμήσεις στην εστίαση και κλειστήκαμε στα σπίτια μας, αυτές τις ασιατικές γεύσεις βρήκα τρόπο να αναπαράγω και έτσι τρώμε κινεζικό στο σπίτι, σαν να τρώμε έξω και πραγματικά κάποιες φορές καλύτερα!