21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ


Μια μόνο λέξη …εφτά γράμματα σε μια σειρά με τόσο μεγάλη σημασία.
Όλοι μας θέλουμε μια αγκαλιά και την αναζητάμε πάντα με χαρά, με γέλια, δάκρια και πονηριά. Μα θα ναι της μαμάς ή του μπαμπά, μα της γιαγιάς ή του παππού ή του θείου που έρχεται που και που. Θα ναι του φίλου ή του εχθρού είτε του μπακάλη που μας βλέπει αραιά και που. ΑΧ! Αυτές οι αγκαλιές που όλοι μας τις θέλουμε όλο και πιο ζεστές, όλο και πιο σφιχτές, όλο και πιο θεραπευτικές. Είναι άραγε τόσο ωφέλιμες και αληθινές;


ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!!!!!!
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΖΩ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΦΡΟΝΤΙΖΩ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΣΥΝΓΧΩΡΩ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΠΑΡΙΓΟΡΩ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΔΕΧΟΜΑΙ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΗΡΕΜΩ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ
•ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ σημαίνει ΑΞΙΖΩ


Τα παιδιά έχουν ανάγκη την ΑΓΚΑΛΙΑ από την εμβρυική ακόμα ζωή αισθάνονται και αναγνωρίζουν αυτό το τόσο γλυκό, το τόσο προστατευτικό, το τόσο καθάριο, τρυφερό και γεμάτο στοργή χάδι της μητέρας τους. Το ίδιο αυτό χάδι, τα ίδια αυτά χέρια που θα το αγκαλιάσουν από την γέννηση του και που θα το φροντίζουν, θα το προστατεύουν, θα το αγαπούν και θα το θεραπεύουν σε όλη του τη ζωή. Την ίδια ανάγκη για ΑΓΚΑΛΙΑ που έχουν τα έμβρυα, τα βρέφη και τα παιδιά την ίδια ανάγκη για ΑΓΚΑΛΙΑ έχουμε όλοι οι άνθρωποι πάνω στην γη.
Μικροί … μεγάλοι, νέοι … γέροι, ψιλοί … κοντοί, άσπροι … μαύροι … κίτρινοι … άπιστοι και πιστοί. Είναι το σποράκι που φυτεύουμε και που χρειαζόμαστε για να καλλιεργήσουμε την ανατροφή τους. Η ΑΓΚΑΛΙΑ αποτελεί θεμέλιο για την διαμόρφωση μιας δυνατής και ανεξάρτητης προσωπικότητας ενός παιδιού, δυναμώνοντας την αυτοπεποίθηση του και την αξία του και εξοστρακίζοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Η ΑΓΚΑΛΙΑ πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών βελτιώνει και δρα θεραπευτικά και στην σωματική υγεία των παιδιών.


•Μειώνει τις φοβίες και ανεβάζει την ενεργητικότητα του παιδιού.
•Δρα θεραπευτικά στην υγεία των νεογνών που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες.
•Θωρακίζει το ανοσοποιητικό του παιδιού και το προστατεύει από αρρώστιες.
Υ.Γ
1.Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει την ΑΞΙΑ του δίνοντάς του μια ζεστή αγκαλιά και έναν καλό λόγο που θα το ενθαρρύνει.
2.< Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά …μου χαϊδεύεις απαλά τα μαλλιά και καθώς με ξυπνάς λόγια λες τρυφερά και μου κάνεις μια τρυφερή αγκαλιά >. Να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια και με όρεξη για ζωή …τα παιδιά σας είναι ο καθρέφτης σας ότι κάνετε εσείς θα κάνουν και αυτά.
3.<Θέλω κοντά σου να μείνω ….τα βλέφαρα μου να κλείνω και να ‘σαι εδώ >. Όσες φορές και αν σας το ζητήσουν απλά κάντε το …χωρίς δικαιολογίες, φόβους και ενοχές. Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που είναι μετρημένες οι φορές τις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να τα αγκαλιάσετε, να τα φιλήσετε, να τα νανουρίσετε και να κοιμηθείτε αγκαλιά μαζί τους.
4.Με φωνές και με υστερίες κανένας δεν έμαθε ποτέ εάν θέλετε το παιδί σας να είναι ευγενικό ξεκινήστε πρώτοι εσείς να είστε ευγενικοί μαζί του. ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟ και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΟ για κάθε τι καλό που κάνει.
5.Βέβαια θα τύχει και άσχημα να συμπεριφερθεί και αυτά τα ασταμάτητα κλάματα να βάλει που όσο συνεχίζει τόσο ανεβαίνει η ένταση …ΤΟΤΕ να του κάνετε ακόμα πιο ζεστή ΑΓΚΑΛΙΑ μόνο αυτό αρκεί. Απλά πάρτε το αγκαλιά και περιμένετε να ηρεμίσει. Ξέσπασμα είναι θα περάσει.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΣΤΡΕΣ
Αφροδίτη Τυριτίδου

Προηγούμενο άρθροΜΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΠΑΙΝΤΕΝ, ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΜΟΖΟΡΑ
Επόμενο άρθροΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ vs COVID 19, ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.