Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ

-

5 βήματα για μια καλύτερη σχέση

Ποιος δεν θέλει αρμονικές και ανθεκτικές σχέσεις στη ζωή του; Διαβάστε στο άρθρο 5 εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

  • Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας Ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το δεσμό με τον σύντροφό σας, ένα μέλος της οικογένειας ή τον φίλο σας είναι να εκφράσετε ευγνωμοσύνη – και δεν εννοούμε την ευγένεια, όπου λέτε «ευχαριστώ» για κάτι που έχει κάνει κάποιος για εσάς ή κάτι που έχει σας έχει δοθεί. Η αληθινή ευγνωμοσύνη έγκειται στην ειλικρινή αναγνώριση της εκτίμησής σας για τον άλλον. Είναι όταν μπορείς να πεις στο άλλο άτομο πόσο ευγνώμων είσαι για τα πράγματα που κάνει για σένα.
  • Εφαρμόστε την αναλογία 5:1 θετικών έναντι αρνητικών αλληλεπιδράσεων. Ο ερευνητής John Gottman μας λέει ότι για να ανθίσει μια σχέση και να γίνει πιο ανθεκτική σε βάθος χρόνου, πρέπει να αυξήσουμε τις θετικές συνεισφορές έτσι ώστε να έχουμε μια αναλογία θετικών έναντι αρνητικών αλληλεπιδράσεων 5:1. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε αρνητική αλληλεπίδραση που έχετε με τον σύντροφο, το μέλος της οικογένειας ή τον φίλο σας, χρειάζεστε άλλες πέντε θετικές για να βοηθήσετε τη σχέση σας να ανθίσει.
  • Χρησιμοποιήστε την ενσυναίσθηση ως τρόπο σύνδεσης. Ενσυναίσθηση είναι όταν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την οπτική μας για να υιοθετήσουμε την οπτική γωνία του άλλου, ώστε να μπορούμε να δούμε και να βιώσουμε τον κόσμο όπως εκείνοι. Η ενσυναίσθηση είναι η μηχανή που τροφοδοτεί τον δεσμό στις σχέσεις μας. Μας επιτρέπει να μπαίνουμε στη θέση του άλλου για να νιώθουμε περισσότερο συνδεδεμένοι μαζί του.
  • Αφήστε στην άκρη τις υποθέσεις. Όλοι μπαίνουμε στις σχέσεις μας με πολυάριθμες υποθέσεις για τη ζωή, τα παιδιά, τα χρήματα, το σπίτι κ.λπ., που συχνά θεωρούμε ως τη μόνη αλήθεια και ξεχνάμε να επικοινωνήσουμε με το άλλο άτομο αν μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.
  • Συγκρουστείτε μεν, σωστά δε. Η ποιότητα των συγκρούσεων μας είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα των σχέσεών μας. Οι επιτυχημένες, ικανοποιητικές σχέσεις δεν είναι εκείνες όπου οι άνθρωποι δεν έχουν συγκρούσεις ή τις αποφεύγουν, αλλά εκείνες όπου οι συγκρούσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι σχέσεις να είναι πιο δυνατές για αυτούς. Να θυμάστε ότι πίσω από κάθε παράπονο υπάρχει ένα αίτημα, επομένως κοινοποιήστε το αίτημα και όχι το παράπονο.

    Διαβάστε το άρθρο: 5 βήματα για μια καλύτερη σχέση
    https://www.omorfizoi.gr/5-vimata-gia-mia-kalyteri-schesi?

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ώρα 21.00 Η Λαϊκή ορχήστρα του πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου Κασσανδρείας επανέρχεται με ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα...