ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που μειώνει τη φλεγμονή

Οι επιστήμονες απέκτησαν πρόσφατα νέες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η βιταμίνη D για να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλούν τα ανοσοκύτταρα που ενδεχομένως να σχετίζονται με τις αποκρίσεις στη σοβαρή COVID-19  σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν μαζί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσίευσαν στο Nature Immunology.

«Η εργασία μας δείχνει ένα μηχανισμό μέσω του οποίου η βιταμίνη D μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από τα Τ κύτταρα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος και εμπλέκονται, ως τμήμα της ανοσοαπόκρισης, στη λοίμωξη που προκαλεί την COVID-19. Χρειάζεται, πάντως, περαιτέρω έρευνα με κλινικές δοκιμές και εξετάσεις σε ασθενείς, πριν μπορέσουμε να την υιοθετήσουμε ως θεραπευτική επιλογή», αναφέρει ο Majid Kazemian, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Δεν συνιστούμε τη λήψη της βιταμίνης για αυτό το σκοπό, καθώς κανένας δεν πρέπει να λαμβάνει περισσότερη από τη συνιστώμενη δόση στην προσπάθειά του να αποτρέψει ή να καταπολεμήσει τη λοίμωξη από κορωνοϊό», υπογραμμίζει ο ειδικός.

Περισσότερα στο: https://www.typosthes.gr/ygeia-epistimi/covid-19/266864_koronoios-i-bitamini-poy-meionei-ti-flegmoni-ti-ishyei-gia-tin-apli

Προηγούμενο άρθροΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ, Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Επόμενο άρθροΟΙ “ΔΟΥΛΕΣ” ΤΟΥ ΖΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “ΜΥΘΟΣ”
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.