Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

-

Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που μειώνει τη φλεγμονή

Οι επιστήμονες απέκτησαν πρόσφατα νέες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η βιταμίνη D για να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλούν τα ανοσοκύτταρα που ενδεχομένως να σχετίζονται με τις αποκρίσεις στη σοβαρή COVID-19  σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν μαζί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσίευσαν στο Nature Immunology.

«Η εργασία μας δείχνει ένα μηχανισμό μέσω του οποίου η βιταμίνη D μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από τα Τ κύτταρα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος και εμπλέκονται, ως τμήμα της ανοσοαπόκρισης, στη λοίμωξη που προκαλεί την COVID-19. Χρειάζεται, πάντως, περαιτέρω έρευνα με κλινικές δοκιμές και εξετάσεις σε ασθενείς, πριν μπορέσουμε να την υιοθετήσουμε ως θεραπευτική επιλογή», αναφέρει ο Majid Kazemian, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Δεν συνιστούμε τη λήψη της βιταμίνης για αυτό το σκοπό, καθώς κανένας δεν πρέπει να λαμβάνει περισσότερη από τη συνιστώμενη δόση στην προσπάθειά του να αποτρέψει ή να καταπολεμήσει τη λοίμωξη από κορωνοϊό», υπογραμμίζει ο ειδικός.

Περισσότερα στο: https://www.typosthes.gr/ygeia-epistimi/covid-19/266864_koronoios-i-bitamini-poy-meionei-ti-flegmoni-ti-ishyei-gia-tin-apli

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ώρα 21.00 Η Λαϊκή ορχήστρα του πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου Κασσανδρείας επανέρχεται με ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα...