Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ-ΚΟΡΗ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ

ΜΗΤΕΡΑ-ΚΟΡΗ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ

-

Οι σχέσεις μητέρας – κόρης είναι περίπλοκες

Μπορείς ακόμα να θυμηθείς αυτές τις λέξεις και αυτό το συναίσθημα όταν μαθαίνεις το φύλο του παιδιού…. Ωωωω  είναι κορίτσι !!!  Ένα μικρό κοριτσάκι, πόσο τυχερή είμαι! Μια προέκταση του εαυτού μου! Πόσο συναρπαστικό, πόσο ξεχωριστό, πόσο σημαντικό!

Θα είμαστε τόσο κοντά η μια στην άλλη! θα είμαστε οι καλύτερες φίλες!

Θα λέμε η μια στην άλλη μυστικά, θα μοιραζόμαστε όνειρα, φόβους, σχέδια για το μέλλον… με ένα τρόπο που μόνο η μάνα με την κόρη  μπορούν  πραγματικά να κάνουν ….

Αυτό όμως που δεν μπορείς  να φανταστείς είναι ότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη σχέση …. μια πλευρά που μπορεί να είναι περίπλοκη, δύσκολη και μερικές φορές νοιώθεις ότι είναι  εντελώς αδύνατη.

1
Η περιπλοκότητα της σχέσης μητέρας – κόρης

Οι σχέσεις μητέρας-κόρης είναι περίπλοκες, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο σύνολο συναισθημάτων που προσδιορίζει μόνο αυτή τη δυαδική σχέση μητέρας-κόρης. Ακόμη και οι πιο υγιείς σχέσεις μπορεί μερικές φορές, να είναι γεμάτες με πραγματικές προκλήσεις. Είναι ίσως ο  σημαντικότερος δεσμός που αντικατοπτρίζει την διαφοροποίηση, την αυτονομία και την ανεξαρτησία της κόρης στα πλαίσια της συνεχούς εγγύτητας και συναισθηματικής υποστήριξης από τη μητέρα της.

Μητέρες και κόρες μπορεί να τσακώνονται, να μαλώνουν, να κλαίνε, να κατηγορούν η μια την άλλη, να παραπονιούνται συνεχώς… και παρόλα αυτά ο δεσμός τους να γίνεται ισχυρότερος. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει… γιατί συμβαίνει.. Νιώθουν ότι είναι ένα εκατομμύριο μίλια μακριά η μια από την άλλη …

Γιατί άραγε;

Μια γυναίκα, φέρνοντας στον κόσμο μια κόρη βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με ένα βρέφος, με ένα μικρό κορίτσι, μια μελλοντική γυναίκα, αλλά ενδεχομένως και με δικές της άλυτες συγκρούσεις από το παρελθόν, με την αποκάλυψη  βαθιά θαμμένων συναισθημάτων της, με τις ελπίδες και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.psychology.gr/oikogeneiaka-themata/6290-oi-sxeseis-miteras-koris-einai-periplokes.html?

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ώρα 21.00 Η Λαϊκή ορχήστρα του πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου Κασσανδρείας επανέρχεται με ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα...