ΜΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

ΜΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 12 Νοεμβρίου 2004 έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο Μίμης Χρυσομάλλης, ένας από τους πιο αγαπητούς και ταλαντούχους ηθοποιούς.
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1963. Ερμήνευσε πλήθος ρόλων από το παγκόσμιο δραματικό ρεπερτόριο, με την εσωτερικότητα και την ευγένεια που τον χαρακτήριζε.
Ξεχώρισε στο “Ελεύθερο Θέατρο” και την “Ελεύθερη Σκηνή” στα οποία ήταν βασικό στέλεχος με παραστάσεις-σταθμούς στην επιθεώρηση όπως, «Αλαλούμια», «Αναντάμ παπαντάμ», «Της Ελλάδας το κάγκελο» κ.ά.
Συμμετείχε επίσης σε ταινίες που γνώρισαν επιτυχία στον κινηματογράφο όπως το «Βαρύ πεπόνι» του Παύλου Τάσιου, όπου απέσπασε το 1977 το A΄βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, «Άρπα Κόλλα» του Νίκου Περράκη, «Βαριετέ» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Ένας κι ένας» κ.ά. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο “Παράξενο ζευγάρι” του Νιλ Σάιμον, στο Θέατρο Βασιλάκου, υποδυόμενος τον Φέλιξ, πλάι στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο (Όσκαρ).
Δείτε από το Αρχείο της  ΕΡΤ Α.Ε. συνέντευξή του, το 2004 λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, στην εκπομπή “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” και στην Λένα Αρώνη σχετικά με την προσωπική του διαδρομή στο θέατρο αλλά και για το μονόπρακτο «Τενεσί: Οι Εξομολογήσεις ενός αηδονιού» όπου υποδύθηκε τον κορυφαίο δραματουργό Τενεσί Ουίλιαμς. Το έργο παρουσιάστηκε στις 27 και 28/9/2003 στο θέατρο «Μεταξουργείο», στο πλαίσιο της διοργάνωσης των θεατρικών μονολόγων από την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, με σκηνοθέτη τον Λευτέρη Γιοβανίδη.
Στο απόσπασμα, ο Μίμης Χρυσομάλλης μιλάει για τη διδασκαλία του Κουν στο Θέατρο Τέχνης και για το οπλοστάσιο τεχνικής που θεωρεί προσόν ενός ηθοποιού κατά την απόδοση απαιτητικών ρόλων. Βλέπουμε επίσης πλάνα από τον θεατρικό μονόλογο όπου ερμηνεύει το ρόλο του Τενεσί Ουίλιαμς.
https://www.ert.gr/ert-arxeio/mimis-chrysomallis-12-noemvrioy-2004/

(video)


.

148
14 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

0 σχόλια

Προηγούμενο άρθρο“ΑΓΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ”, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.