Γεννήθηκε στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης. Μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια.
Πάντα εργάζεται για τη λύση του προβλήματος αξιοποιώντας τα εκάστοτε δεδομένα.
Είναι ο άνθρωπος του ‘‘ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ” ανεξαρτήτως των περιστάσεων. Πιστεύει στη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη, η αγάπη για προσφορά, η υπηρεσία για το σύνολο, η καλοσύνη, η συμπόνια και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

” ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ ,ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ,

ΠΡΑΤΤΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ”

Στο έργο της πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία
άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.

Πρόσωπα πορτραίτα ανδρικά και κυρίως γυναικεία προβάλλουν μέσα από ετερόκλητα υλικά καμένες εφημερίδες, χαρτομάζες, άμμος, κόσκινο, τσουβάλι, λαζάνια και περιοδικά που τα μετατρέπει σε γλυπτά, με την εξής δυνατότητα, αλλάζοντας σελίδα, να προβάλλεται άλλο έργο. Δεν περιορίζεται στα απλά και επιφανειακά αλλά αναζητά παράγοντες ρέουσας Ζωής… από διαφοροποιήσεις ευαισθησίας.

” Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα” .

Οι σωστές αναλογίες και το βάθος, το φως και οι σκιές σ’ ένα πίνακα είναι περιορισμένα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι παγιδευμένα στο όμορφο-άσχημο

” Αλλά εκείνο που βρίσκεται πέρα από τις γραμμές και τα σχήματα, πέρα από την μάθηση και τη γνώση, είναι η ομορφιά της ουσίας”  

« Σπούδασα μηχανικός και εργάστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος μου. Είναι η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων μου. Δίδαξα  Ελεύθερο Σχέδιο σε  ΙΕΚ και  στην  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.
Έχω  στο ενεργητικό μου 10  ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και 35 ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική, Βόλο, Βέροια, Σαντορίνη, Έδεσσα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης.

Συμμετοχές
– 1ο Διεθνούς Διαγωνισμό Εικαστικών Αθήνα 2019 
– Στην  Κωνσταντινούπολη με Έλληνες και Τούρκους ποιητές 13/10/19
– ART Θεσσαλονίκης 2018
– Παγκόσμιο κάλεσμα ζωγράφων και ποιητών ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
– Συμμετοχές στις διοργανώσεις: ΑΤΤΆΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και στο ΤΟΡΙΝΟ της ΙΤΑΛΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση MANUALMENTE 25-29-2014 

Δημοσίευσα δύο συλλογές: ” ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ” και ” ΚΑΤΑΔΥΣΗ” το οποίο προτάθηκε από τα Public “ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ  2018”.

 

Μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέα αντικείμενα, ζωγραφίζω ρούχα και τσάντες, κατασκευάζω κοσμήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τη ζωγραφική μου. Είμαι ενεργό μέλος στο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδας και UNESCO TLEE».

https://www.facebook.com/lilika.arnaki

https://lilika-arnaki.blogspot.com/

lilika.arnaki@gmail.com 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ

ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΑΣ (λιλίκα αρνάκη)

Να έχεις πρόσωπο στην κοινωνία.
Η κοινωνική αναγνώριση κατάφερε να περιορίσει την ερωτική δύναμη
και έχουμε καταδικαστεί “”αξιοπρεπείς”” στο μη αυθεντικό.
Κλειστήκαμε στο καβούκι μας για να συντηρούμε
αυτό το φανταστικό πλάσμα
γιατί θέλουμε να ζούμε στην ιδέα των άλλων ..
Αχ! αυτός, ο ρόλος, τι μας έχει κάνει,
κολλάει σαν τσιρότο πάνω στο πετσί μας και του παραδίνουμε τη ζωή μας.
Έτσι και το τραβήξουμε απότομα, θα απομείνει μια ανοιχτή πληγή.
Είναι ταυτόχρονα προστασία και απειλή,
Εξουσία-υποταγή….
Έλεος, ως ποιο σημείο τελικά μπορούμε να γίνουμε αξιότιμοι δήμιοι του εαυτού μας?

ΜΑΤΙΑ (λιλίκα αρνάκη)

Γεμίσαμε ανθρώπους των λέξεων,
με άδεια μάτια, άδεια καρδιά.
Βλέπω και παρατηρώ.
Μοιράζομαι και συμβουλεύομαι.
Σας κοιτώ, με κοιτάς.
Επικοινωνώ επικοινωνείς.
Συναισθάνομαι, συναισθάνεσαι.
Μάτια μεγάλα, μάτια μικρά,
έχουν την δική τους ομορφιά
καθρέφτης του νου
και των συναισθημάτων,
παράθυρα της ψυχής.

ΨΑΧΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ ΜΥΑΛΟ (λιλίκα αρνάκη)

ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ

Αναμνήσεις πόνου ή εφαλτήριο
Έκανα πολλά λάθη,
αγάπησα ακατάλληλους ανθρώπους.
έκανα λάθος συνεργασίες,
συνάντησα αντιεπαγγελματίες, αγνώμονες, άδικους
τους ευγνωμονώ όλους,
με κάνανε καλύτερη.
Όταν κατάλαβα πως είναι πολλοί εκείνοι που δεν ένιωσαν αγάπη
κι άλλοι τόσοι που δεν είναι διατεθειμένοι να την δεχθούν.
Αγάπησα την αγάπη.
Δεν ψάχνω κάποιον να μ αγαπήσει,
ούτε ανθρώπους που κάνουν θόρυβο
και επιζητούν το χειροκρότημα
Ψάχνω ανθρώπους με θορυβώδες μυαλό.
Να τους θαυμάζω
και να τους αγαπώ γιατί το αξίζουν.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι μειονότητα.
Μ αρέσει να ζω την ζωή μου με πάθος
γιατί το λίγο με πνίγει, με προκαλεί ασφυξία.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΣΜΗΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΥΧΟ

Προηγούμενο άρθροΘΕΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 ΤΟΥ ΤΑΣΕΗ
Επόμενο άρθροΜΑΡΙΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ
ΑΡΝΑΚΗ ΛΙΛΙΚΑ
Γεννήθηκε στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης. Μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια. Πάντα εργάζεται για τη λύση του προβλήματος αξιοποιώντας τα εκάστοτε δεδομένα. Είναι ο άνθρωπος του ''ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ'' ανεξαρτήτως των περιστάσεων. Πιστεύει στη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη, η αγάπη για προσφορά, η υπηρεσία για το σύνολο, η καλοσύνη, η συμπόνια και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό. " ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ ,ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ, ΠΡΑΤΤΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ" Στο έργο της πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζεται ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξει όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου. Πρόσωπα πορτραίτα ανδρικά και κυρίως γυναικεία προβάλλουν μέσα από ετερόκλητα υλικά καμένες εφημερίδες, χαρτομάζες, άμμος, κόσκινο, τσουβάλι, λαζάνια και περιοδικά που τα μετατρέπει σε γλυπτά, με την εξής δυνατότητα, αλλάζοντας σελίδα, να προβάλλεται άλλο έργο. Δεν περιορίζεται στα απλά και επιφανειακά αλλά αναζητά παράγοντες ρέουσας Ζωής... από διαφοροποιήσεις ευαισθησίας. " Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα" . Οι σωστές αναλογίες και το βάθος, το φως και οι σκιές σ' ένα πίνακα είναι περιορισμένα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι παγιδευμένα στο όμορφο-άσχημο " Αλλά εκείνο που βρίσκεται πέρα από τις γραμμές και τα σχήματα, πέρα από την μάθηση και τη γνώση, είναι η ομορφιά της ουσίας"   « Σπούδασα μηχανικός και εργάστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος μου. Είναι η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων μου. Δίδαξα  Ελεύθερο Σχέδιο σε  ΙΕΚ και  στην  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου. Έχω  στο ενεργητικό μου 10  ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και 35 ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική, Βόλο, Βέροια, Σαντορίνη, Έδεσσα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης. Συμμετοχές - 1ο Διεθνούς Διαγωνισμό Εικαστικών Αθήνα 2019  - Στην  Κωνσταντινούπολη με Έλληνες και Τούρκους ποιητές 13/10/19 - ART Θεσσαλονίκης 2018 - Παγκόσμιο κάλεσμα ζωγράφων και ποιητών ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Συμμετοχές στις διοργανώσεις: ΑΤΤΆΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και στο ΤΟΡΙΝΟ της ΙΤΑΛΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση MANUALMENTE 25-29-2014  Δημοσίευσα δύο συλλογές: " ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ" και '' ΚΑΤΑΔΥΣΗ'' το οποίο προτάθηκε από τα Public "ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ  2018". Μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέα αντικείμενα, ζωγραφίζω ρούχα και τσάντες, κατασκευάζω κοσμήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τη ζωγραφική μου. Είμαι ενεργό μέλος στο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδας και UNESCO TLEE».