ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα

Πίσω από την σκληρή αλήθεια των αριθμών υπάρχουν άνθρωποι. Πίσω από τα θλιβερά νούμερα για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα υπάρχουν πληγωμένες ψυχές και σώματα. Ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής και η ιατροδικαστής Άννα Ράζου, μίλησαν στην ΕΡΤ για την έμφυλη βία και τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών στη χώρα μας.

«Τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με τη βία, τη θεωρούν δεδομένη και πολλά από αυτά, δυστυχώς, θα την εφαρμόσουν και στη ζωή τους», δήλωσε στην εκπομπή «με μια νέα ματιά» ο κ. Ασκητής.

Από την πλευρά της η κ. Ράζου, η οποία εξετάζει συχνά κακοποιημένες γυναίκες, περιέγραφε την άσχημη κατάσταση την οποία αντικρίζει. «Όταν μια γυναίκα έρχεται στο ιατρείο του ιατροδικαστή έρχεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έρχεται χτυπημένη, η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη, νιώθει ενοχή γιατί καταγγείλει το περιστατικό. Φτάνει σε εμάς όταν πια δεν αντέχει άλλο».

Και όπως δήλωσε,  τα πιο δύσκολα περιστατικά που αντιμετωπίζει είναι οι κακοποιημένες λεχώνες ή εγκυμονούσες.

Για την ομερτά και την προσπάθεια απόκρυψης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που επικρατεί στις ελληνικές οικογένειες αναφέρθηκε ο κ. Ασκητής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν ο άνδρας σηκώσει το χέρι και χτυπήσει τη γυναίκα, το σπίτι έχει χαλάσει. Η γυναίκα πρέπει να μιλάει».

ΠΗΓΗ: Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα (video) – ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Επόμενο άρθροΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
creatorsofarts
Creators Of Arts είναι η νέα λεωφόρος της τέχνης. Βασικό σκοπό έχει να προωθήσει έργα εμπνευσμένων ανθρώπων, ανθρώπων που δημιουργούν με την καρδιά, ανθρώπων που η δημιουργία είναι η ίδια τους η ζωή. Είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην Τέχνη, που φιλοδοξούν να παρασύρουν και μας σε μια δίνη χρωμάτων, υλικών, λόγου και φαντασίας, σε μία διάσταση που δεν υπόκειται σε σύγκριση, παρά μόνο απελευθερώνει την ψυχή και τις αισθήσεις. Άλλωστε η Τέχνη δε γνωρίζει όρια και φραγμούς, δεν γνωρίζει σύνορα και αναστολές. Αποτελεί το ίδιο το μυστήριο της ζωής, μια και γεννιέται μέσα από αυτή.