2024 Λαμπερές Ευχές για ένα Νέο Έτος γεμάτο υγεία και αγάπη

Αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει έχουμε κοντά μας ανθρώπους που αγαπάμε και γνωρίζουμε καθημερινά μέσα από το έργο τους, ανθρώπους που μας χαρίζουν άπειρες στιγμές συγκίνησης και χαράς, για να μοιραστούν μαζί μας τις πιο θερμές ευχές τους για Τον χρόνο που έρχεται.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι από τους δημοφιλέστερους Έλληνες ηθοποιούς. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς και συγγραφέας. Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία. Ο ίδιος είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του. Έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως “εντελώς ατάλαντος”. Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Έχει επιδείξει μια πολύχρονη και σημαντική καριέρα στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έγινε ευρύτερα γνωστός από δύο ρόλους του στην μεγάλη οθόνη: του νεαρού φοιτητή στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο» (1963) και του βλοσυρού Αντωνάκη στην κωμωδία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965). Πρόσφατη δουλειά του στο θέατρο είναι η παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» μαζί με τον Αποστόλης Τότσικας, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

Προηγούμενο άρθροΕυχές Αντίνοου Αλμπάνη για το 2024
Επόμενο άρθροdokimastiko
ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ ΕΛΠΙΔΑ
Η Παπαδανιήλ Ελπίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ροδολίβος Σερρών. Σπούδασε λογοθεραπεία και ειδική αγωγή. Έκανε τα πρώτα συγγραφικά της βήματα με το παιδικό παραμύθι ¨Εφήμερο, Αναζητώντας το νόημα της ζωή¨ . Αρθρογραφεί στο www.psychology.gr Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του GRDiscovery Radio και υπεύθυνη του τομέα GRD Arts. Έχει εργαστεί σε δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του Κεδιβιμ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.