Ο Στέφανος Κορκολής μιλά στην Κουλτουρόσουπα: «Η επιτυχία κρύβεται στην αλήθεια του καλλιτέχνη»

Ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας αφήνοντας το αποτύπωμά του στην ασταμάτητη ροή του χρόνου. Μια λαμπρή μουσική πορεία 35 χρόνων συμπληρώνει και το γιορτάζει με μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μια σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη σκηνή μαζί τους η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Μανουσάκη και σολίστ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ενώ τη Σ.Ο.Δ.Θ. διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.
Ο δημοφιλής συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα.


Ε.Π.: Να ξεκινήσουμε με τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης; Πώς την ετοιμάσατε;
Σ.Κ.: Στην ιδέα αυτή για τις συναυλίες με αφορμή τα 35 χρόνια μου βρήκα σύμμαχο τον παραγωγό μου πλέον, τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο, με τον οποίο έχουμε κάνει ήδη δύο μιούζικαλ, «Την αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη και την “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”, που στέκεται δίπλα μου και στις μουσικές μου εκδηλώσεις. Ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνοντας τα 35 μου χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δύο sold out παραστάσεις και μετά δύο στο Θέατρο Παλλάς επίσης sold out. Μετά λοιπόν, δε θα μπορούσε να λείψει η Θεσσαλονίκη και πραγματικά έρχομαι με πολύ χαρά γιατί εκτός από ότι θα ξανά παίξω στο Μέγαρο Μουσικής, θα συνεργαστώ και πάλι με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης που με τίμησε με την πρόσκλησή της…………………….
Ε.Π.: Την αγαπάτε τη Θεσσαλονίκη και το δείχνετε..
Σ.Κ.: Τη Θεσσαλονίκη την αγαπώ πάρα πολύ! Με δένουν πολύ σημαντικές και όμορφες στιγμές με αυτή την πόλη. Ο πρώτος μου δίσκος, ο οποίος ήταν και πολύ ιδιαίτερος, γράφτηκε στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πρίγκιπος Νικολάου. Εκείνη την εποχή μαζί με μαζί έναν φίλο μου στιχουργό, ποιητή θα έλεγα καλυτέρα, τον Πήτερ Γουάιτ και τον διεθνούς φήμης, κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη, δημιουργήσαμε ένα συγκρότημα που το ονομάσαμε «Opera (Οπερά). Ο μόνος που πίστεψε σε μας τότε και στο εγχείρημά μας, που τελικά ήταν πολύ επιτυχημένο, ήταν ο Χρήστος Βατσέρης με την εταιρεία του C.V.R. στη Θεσσαλονίκη όπου και κάναμε τις εγγραφές.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του κορυφαίου δημιουργού εδώ: https://kulturosupa.gr/interviews/korkolis-49802/

Διαβάστε επίσης..

Στέφανος Κορκολής Interview: «Στις Τρωάδες ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου, νιώθω δέος που θα παίξω στην Επίδαυρο» | Kulturosupa

https://kulturosupa.gr/interviews/korkol1s-50234/

Ακούστε και το Podcast με τον Στέφανο Κορκολή