Η Λένα Παπαληγούρα στην «Κουλτουρόσουπα»: «Έχω δουλέψει πολύ για όλα όσα πέτυχα μέχρι σήμερα…»

Η εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα μιλά για την «Ηλέκτρα» (επαναλαμβάνεται στο θέατρο Δάσους 31 Αυγούστου), το guest στο Maestro, για τη δύναμη που της δίνουν τα παιδιά της αλλά και για την επιτυχία της που είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης δουλειάς…

Ε.Π.: Πώς προσεγγίσατε την Ηλέκτρα;
Λ.Π.: Προσωπικά, σε αυτά τα τεράστια έργα ξεκινώ με την παραδοχή ότι μας υπερβαίνουν. Είναι τόσο «μεγάλα» ώστε κάθε προσέγγιση δική μας είναι μια μικρή απόπειρα για να τα κατανοήσουμε με βάση τη προσωπική μας ματιά στη δεδομένη φάση που βρισκόμαστε. Αυτό κάπως με απελευθερώνει, γιατί διαφορετικά θα ήταν τόσο μεγάλο το δέος που δεν θα μπορούσα να τα προσεγγίσω.
 
Ε.Π.: Υπήρξαν δυσκολίες;
Λ.Π.: Εννοείται πως ο συγκεκριμένος ρόλος έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες, κυρίως ενεργειακά γιατί είναι ένας ρόλος με τον οποίο βρίσκεσαι στο κόκκινο, δηλαδή οι αισθήσεις είναι πολύ οξυμένες. Επίσης χρειάζεται μεγάλη μελέτη στον λόγο γιατί στο πρόσωπο της Ηλέκτρας ανήκουν πάρα πολλοί στοίχοι και θέλει μεγάλη δουλειά από τον ηθοποιό  για να μιλήσει κανείς αυτήν την ποίηση. Επίσης όλα τα αισθήματα που βιώνει η ηρωίδα είναι ακραία. Αυτό που κυρίως με ενδιέφερε από την αρχή ήταν η δυναμική πλευρά της ηρωίδας, δηλαδή να είναι μια ηρωίδα που έχει να έχει και αντιηρωικά στοιχεία. Γιατί πιστεύω ότι αυτά τα πρόσωπα κυρίως μας συγκινούν και πολύ περισσότερο σήμερα που έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τις αδυναμίες των ηρώων………….

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της ταλαντούχας Λένα Παπαληγούρα εδώ: https://kulturosupa.gr/interviews/papaligouta-50622/